Search
Close this search box.

الزام به تنظیم سند رسمی

12 . 02 . 1403

هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی ملک

هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی ملک شامل هزینه های دادگاه و وکیل است که نسبت به پرونده متغیر بوده و در جلسه مشاوره مشخص می شود.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی ملک یکی از سوالاتی است که موکلان در زمان مشاوره حضوری یا تلفنی از ما در مورد آن می‌پرسند و تصمیم گرفتیم که در این مطلب به آن پاسخ دهیم.

یک وکیل الزام به تنظیم سند رسمی کارهای مربوط به پرونده‌هایی را انجام می‌دهد که در آن فروشنده از تنظیم سند رسمی به نام خریدار خودداری کرده و از این کار سرباز می‌زند. برای اینکه دادخواست الزام تنظیم سند رسمی در دادگاه بررسی شود، هزینه‌هایی باید توسط خواهان پرداخت شده و در این مطلب به صورت کامل در مورد جزییات این هزینه‌ها صحبت خواهیم کرد.

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

سند رسمی از جمله اسنادی است که نشانه‌ی مالکیت شخص بوده و حق مالکیت تنها با آن به صورت رسمی منعقد می‌گردد. به همین علت توصیه می‌شود برای انجام هر معامله اعم از مال منقول یا غیرمنقول، در صورت امکان نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نمایید. در بسیاری از معاملات سند رسمی تنظیم نمی‌شود و افراد با تنظیم سند عادی، معامله را انجام می‌دهند. در چنین مواقعی توصیه می‌شود حتما نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نمایید تا بتوانید از تمام مزایا و ویژگی‌های قانونی آن بهره‌مند شوید.

در چنین مواقعی ممکن است شخص فروشنده نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نکند. در چنین حالتی اگر شخص خریدار از فروشنده درخواست کند اما با مخالفت وی رو به رو شود، می‌تواند نسبت به دعوای الزام تنظیم سند رسمی، اقدام کند. برای اینکه بتوانید چنین دعوایی را تنظیم کنید، نیاز دارید مراحلی را پیش ببرید.

در شرایط نخست، فرض کنید خریدار و فروشنده نسبت به تنظیم سند رسمی، تاریخی را با یکدیگر هماهنگ می‌کنند. بنابراین باید در تاریخ مورد نظر هر دو شخص در دفترخانه حضور بهم رسانده و نسبت به تنظیم سند رسمی، اقدام کنند. حال فرض کنید که فروشنده برخلاف تاریخ مقرر، در دفترخانه حضور پیدا نکند. در چنین حالتی می‌توان گواهی عدم حضور وی را از دفترخانه استرداد کرد. حال با کمک این گواهی خریدار می‌تواند عدم حضور فروشنده را در دادگاه به شکل مناسب‌تری به اثبات برساند.

البته نداشتن گواهی عدم حضور، حق شما برای دریافت سند رسمی را تضییع نخواهد کرد و می‌توانید دادخواست خود مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی بدون گواهی عدم حضور را نیز از دادگاه درخواست کنید.

در حالت دوم، فرض کنید هیچ تاریخی برای تنظیم سند مابین فروشنده و خریدار به ثبت نرسیده باشد. حال خریدار موظف است اظهارنامه را به فروشنده ارسال نماید و از او بخواهد روز و ساعت مشخصی را برای حضور در دفترخانه اعلام نماید. در چنین حالتی اگر فروشنده بازهم غیبت کند و در دفترخانه حاضر نشود، خریدار می‌تواند مانند حالت قبل، گواهی عدم حضور وی را از دفترخانه دریافت و آن را به دادگاه جهت تنظیم سند رسمی و دعوی مورد نظر، ارائه کند.

البته موضوع به همین سادگی‌ها هم نیست و شما می‌توانید با اثبات بیع و الزام به تنظیم سند رسمی نیز کار خود را پیش ببرید که در مطلب دیگری به صورت کامل در مورد آن توضیح دادیم و پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را با دقت مطالعه نمایید.

مراحل دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

برای اینکه بتوانید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را ایجاد نمایید، نیاز است ۴ مرحله را پشت سر بگذارید.

در مرحله نخست، باید به یک دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را مبنی بر دعوای الزام به تنظیم سند رسمی در سامانه ثنا ثبت نمایید. همچنین نیاز است در این مرحله مدارکی اعم از مبایعه نامه، گواهی عدم حضور فروشنده در دفترخانه و … را با خود برده و آن را در سامانه مذکور، بارگذاری نمایید.

در مرحله دوم، باید منتظر بمانید تا دادگاه این مدارک را بررسی و زمان رسیدگی را اعلام کند. در این مرحله خواهان می‌تواند به همراه وکیل خود منتظر زمان مورد نظر باشد تا با حضور در دادگاه، بتواند پیگیر شکایت خود باشد.

در مرحله سوم، دادگاه پرونده مذکور را به شکل کامل مورد بررسی قرار داده و رای را طبق آن صادر می‌کند. حال در این مرحله اگر فردی نسبت به رای صادره اعتراضی داشته باشد، می‌تواند اعلام کرده و اعتراض خود را ثبت کند.

در آخرین گام، باید منتظر نهایی شدن رای از جانب دادگاه شد. در چنین حالتی اگر شخص فروشنده محکوم شده باشد، باید ظرف مدت 20 روز کاری به دفترخانه مراجعه کرده و نسبت به تنظیم سند رسمی، اقدام نماید. اگر در این مرحله نیز فروشنده اقدام به انجام چنین کاری نکند، دادگاه با ارسال نماینده‌ای از جانب خود، این موضوع را حل و فصل می‌کند.

یک وکیل ملکی با سابقه می‌تواند کمک بسیار زیادی در مراحل نوشتن دادخواست، پیگیری‌های دادگاه و ارایه اسناد و مدارک به دادگاه را برای شما انجام دهد و با توجه به اینکه مدت زمان انتظار برای شروع بررسی پرونده شما معمولا 6 الی 9 ماه است، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه زمان ارزشمند خود را از دست ندهید، حتما از مشاوره یک وکیل پایه یک دادگستری که در زمینه امور ملکی تجربه دارد، استفاده کنید.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

مدارک مورد نیاز جهت تنظیم سند رسمی

برای اینکه بتوانید سند مورد نظر را به شکل رسمی تنظیم نمایید، نیاز دارید برخی از مدارک را همراه خود به دفترخانه ببرید. در وهله اول، باید قرارداد تنظیم شده بین فروشنده و خریدار به دفترخانه ارائه شود. در چنین حالتی حضور فروشنده الزامی می‌باشد و عدم حضور وی، باعث اختلال در ادامه روند می‌شود. در چنین حالتی توصیه می‌شود برای عدم حضور فروشنده در دفترخانه، جریمه‌ای تعیین شود تا فروشنده به صورت قطع در این محل حضور بهم برساند. علاوه بر این، نیاز است مدارک شناسایی فروشنده و خریدار نیز ارائه شود. سایر مدارکی که باید در سند قید شود و وجود آن باعث ایجاد شرایط بهتری می‌شود نیز برای ثبت سند، الزامی است.

یکی از شروط دریافت گواهی عدم حضور، همراه داشتن تمامی مدارک لازم برای ثبت سند رسمی است. مثلا اگر مقداری از ثمن معامله باقی مانده باشد و شما بدون در دست داشتن چک رمزدار به اندازه آن مبلغ به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده باشید، دفتر اسناد رسمی از دادن گواهی عدم حضور فروشنده به شما خودداری خواهد کرد. زیرا حتی اگر ایشان نیز حضور می‌داشت، امکان ثبت سند رسمی وجود نداشت.

شرایط پذیرش دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

برای اینکه بتوانید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را به صورت قانونی در دادگاه ارائه کنید، نیاز است از برخی شرایط که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود، برخوردار باشید. در غیر این صورت دعوا به صورت قانونی نبوده و نمی‌توان آن را در دادگاه مطرح کرد. در ابتدا باید یک قراردادی بین طرفین دعوا وجود داشته باشد.

به عنوان مثال مبایعه نامه می‌تواند قراردادی فیمابین خریدار و فروشنده بوده که در دادگاه از آن استفاده شود. برای تنظیم سند، باید طرفین دعوا در دفترخانه متعهد شده باشند. همچنین تنظیم جریمه نیز می‌تواند دلایل این حضور را قوی‌تر کند. در تنظیم این نوع دعوی، باید فروشنده به صورت رسمی و قانونی مالک دارایی مورد نظر باشد. توقیفی بودن دارایی مورد نظر باعث می‌شود قابلیت نقل و انتقال و ثبت آن از بین برود.

محاسبه هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی

در رابطه با محاسبه هزینه دادرسی مربوط به الزام تنظیم سند رسمی نیز باید عنوان کرد به صورت عرف، معمولا ۳.۵ درصد از ارزش دارایی مورد نظر انتخاب می‌شود. البته لازم به ذکر است در بسیاری از معاملات و دعوای مورد نظر، این عرف ملاک قرار نمی‌گیرد. در واقع ارزش منطقه‌ای ملک نسبت به اعدادی که دادگاه تعیین کرده است برای هزینه دادرسی در نظر گرفته خواهد شد.

در این زمینه معمولا تعرفه‌هایی که وجود دارد، هزینه مشاوره و دفاع از پرونده و سایر موارد مورد بررسی قرار می‌گیرند.

هزینه وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

وقتی که صحبت از مقدار هزینه الزام به تنظیم سند رسمی می‌شود، این هزینه‌ها به دو بخش ثابت و متغیر تقسیم می‌شود. از جمله هزینه‌های ثبات می‌توان به هزینه دادرسی، هزینه کارشناس دادگستری، هزینه مربوط به نوشتن دادخواست و … اشاره کرد که شما چه با وکیل و چه بدون حضور وکیل باید آن‌ها را بپردازید.

ولی اگر شما بخواهید با همراهی وکیل پایه یک دادگستری کارهای مربوط به این دادخواست را پیش ببرید، وکیل هزینه‌ای را به عنوان حق الوکاله از شما دریافت خواهد کرد و مقدار آن ثابت نیست.

از آنجایی که هر پرونده الزام به تنظیم سند رسمی با دیگری متفاوت است و مدارک و شواهد شما مشخص کننده میزان انرژی‌ و زمانی است که وکیل باید برای به ثمر رساندن پرونده شما بگذارد، این هزینه که به اشتباه در بعضی از سایت‌ها با عنوان حق الوکالت نوشته شده است، متفاوت است.

اگر پرونده شما کامل باشد و تمامی مدارک مورد نیاز را در دست داشته باشید، حق الوکاله کمتری نیز پرداخت خواهید کرد زیاد وکیل شما می‌تواند راحت‌تر دادخواست شما را پیگیری کرده ولی اگر مدارک کامل نداشته باشید، نوشتن یک دادخواست قوی و با جزییات کامل از وکیل زمان بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد

علاوه بر این مورد، یک وکیل الزام به تنظیم سند رسمی حرفه‌ای از شیوه‌های دیگری نیز برای به ثمر رسیدن پرونده شما استفاده می‌کند که در صفحه هزینه وکیل الزام به تنظیم سند رسمی به صورت مفصل در این مورد توضیح داده‌ایم.

پس در نظر داشته باشید که هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی بسته به پرونده، موقعیت ملک، داشتن وکیل و … متفوات خواهد بود و می‌توانید در یک جلسه حضوری در دفتر وکالت ما از این هزینه‌ها مطلع شودی.

برای اینکه با دفتر وکالت خلیل جمعه زاده در ارتباط باشید، کافیست که از طریق شماره‌های تماس موجود در همین صفحه و یا پر کردن فرم درخواست با ما در ارتباط باشید و ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل خواهیم کرد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها