Search
Close this search box.

وکیل مواد مخدر

وکیل مواد مخدر کسی است که از حقوق موکلان خود که به جرم‌های حمل و پخش مواد مخدر متهم شده‌اند، دفاع می‌کند.

Video Thumbnail

وکیل مواد مخدر کیست؟

وکیل مواد مخدر وظایف و نقش مهمی در حقوق کیفری ایفا می‌کند و از حقوق موکلان خود که متهم به تولید، توزیع و فروش مواد مخدر شده‌اند، در دادگاه‌ها دفاع می‌کند. تهیه مدارک و مستندات در رابطه با پرونده موکلان، از جمله وظایف مهم و اساسی وکیل پایه یک دادگستری مواد مخدر می‌باشد. بهترین وکیل مواد مخدر باید ضمن داشتن تخصص و مهارت لازم در این زمینه، به موکل خود در مورد بهترین استراتژی دفاعی مشاوره دهد و او را از حقوق و وظایف آنها در قبال قانون آگاه کند.

وکیل مواد مخدر باید بتواند برای دفاع از متهم و کاهش مجازات وی از اسناد حقوقی و مدارک معتبر موجود استفاده کند و سپس اقدام به تعدیل مجازات متهم یا موکل خود نماید. در صورتی که متهم مرتکب جرمی نشده باشد، اثبات عدم مجرمیت وی بر عهده وکیل پایه یک دادگستری مواد مخدر می‌باشد. از دیگر وظایف وکیل مواد مخدر می‌توان به بررسی و تحلیل اتهامات و شواهد پرونده، ارائه دفاعیه و طرح استدلال‌ها و شواهد دفاعی، اخذ حکم تعلیق حکم مجازات، اخذ حکم آزادی مشروط، استفاده از شهادت متخصصین و کارشناسان حوزه روانشناسی، سم شناسی و طب قانونی، تبرئه کردن متهم در مرحله تجدید نظر، استفاده از عفو رهبری و ... اشاره کرد.

جرم مواد مخدر

مواد مخدر به هر نوع ماده خالص یا ترکیب شیمیایی اطلاق می‌شود که مصرف آنها منجر به ایجاد حالاتی مانند تسکین و سرخوشی می‌شود و در نهایت فرد به آنها اعتیاد پیدا می‌کند. از این رو مصرف مواد مخدر ممنوع و تولید، توزیع، فروش و نگه‌داری آن نیز جرم محسوب می‌شود. جرائم مختلفی در رابطه با مواد مخدر وجود دارد که هر کدام مجازات مخصوص به خود را دارند، از جمله این جرائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کشت شاهدانه با هدف تولید روان گردان‌های صنعتی و یا مواد مخدر، کشت و پرورش خشخاش و کوکا
  • تولید، واردات و صادرات انواع مواد مخدر
  • خرید، حمل و ترانزیت، نگهداری، اخفاء، توزیع و فروش به صورت خرده یا عمده مواد مخدر
  • راه اندازی یا اداره کردن مکانی جهت خرید و فروش و یا مصرف مواد مخدر
  • مصرف مواد مخدر به هر اندازه و هر شکل (مگر این که قانون بنا به دلایلی آن را مجاز اعلام کرده باشد.)
  • خرید و فروش، تولید، نگه‌داری و توزیع تمامی آلات، ادوات، دستگاه ها و سایر ابزارهای مربوط به تولید و مصرف مواد مخدر
  • همکاری با محکومین مواد مخدر به هر شکلی از جمله پناه دادن به آنها
  • مخفی کردن و یا امحاء ادله جرم محکومین
  • قرار دادن مواد مخدر یا آلات و ادوات مربوط به آنها در محلی که منجر به متهم شدن سایر افراد شود.

مجازات حمل و پخش مواد مخدر

جرائم مربوط به مواد مخدر با توجه به عواملی از جمله سابقه مجرم، مقدار مواد مخدر و همچنین انگیزه‌های شخصی، شامل مجازات مختلفی می‌شوند. این مجازات عبارتند از اعدام، تبعید، شلاق، حبس، مصادره اموال مجرم و جزای نقدی می‌باشد. در صورتی که مجرم چندین بار اقدامات مجرمانه‌‌ای در این زمینه انجام داده باشد، باعث تشدید در مجازات وی می‌گردد. اما چنان چه برای اولین بار مرتکب جرم شده باشد، امکان اعمال تخفیف مجازات از جمله آزادی مشروط، تعلیق و ... برای مجرم وجود دارد.

مجازات حمل و نگه‌داری مواد مخدر غیر صنعتی مثل شیره، تریاک و ... تا وزن پنجاه گرم، شامل 50 ضربه شلاق و 4 میلیون ریال جزای نقدی می‌باشد. حمل و نگه‌داری مواد مخدر غیر صنعتی از 50 گرم تا پانصد گرم نیز مجازاتی معادل با پنج الی پانزده میلیون ریال جزای نقدی و 10 الی 74 ضربه شلاق دارد. همچنین برای مقادیر بین 500 تا 5 کیلوگرم مجازاتی شامل 2 الی 5 سال حبس تعزیری، جریمه نقدی (بین 15 تا 60 میلیون ریال)، 40 الی 74 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است.

برای حمل و نگه‌داری مواد مخدر در مقادیر بین 5 تا 20 کیلوگرم نیز علاوه بر حبس تعزیری به مدت 5 الی 10 سال، جریمه نقدی بین 60 تا 200 میلیون ریال و همچنین 50 الی 74 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است. البته این مجازات برای افرادی می‌باشد که قبلا سابقه حمل و نگهداری مواد مخدر را نداشته باشند. در شرایطی که مجرم برای دومین بار اقدام به حمل و نگه‌داری 5 الی 20 کیلوگرم مواد مخدر کرده باشد، به جای جریمه نقدی، تمامی اموال او که از طریق حمل و نگه‌داری مواد مخدر به دست آمده باشد، مصادره می‌شود. تکرار این جرم برای بار سوم علاوه بر مصادره اموال به دست آمده از راه حمل و نگه‌داری مواد مخدر، محکومیت مجرم به اعدام را نیز شامل می‌شود.

مجازات حمل و نگهداری 20 الی 100 کیلوگرم مواد مخدر غیر صنعتی نیز شامل 50 تا 74 ضربه شلاق و 5 تا 10 سال حبس می‌باشد. همچنین 60 الی 200 میلیون ریال جریمه نقدی و به ازای هر کیلو گرم بیش از بند ت، 2 میلیون ریال به این جریمه اضافه می‌شود. حمل و نگه‌داری بیش از 100 کیلوگرم مواد مخدر غیر صنعتی در مرتبه اول جریمه نقدی به علاوه دو میلیون ریال به ازای هر کیلوگرم، حبس ابد و 50 تا 74 ضربه شلاق را به همراه دارد و مجرم در صورت تکرار این جرم، علاوه بر مصادره کل اموال به دست آمده از این جرم، محکوم به اعدام می‌شود.

مجازات حمل و نگه‌داری مواد مخدر صنعتی مانند هروئین، کراک و شیشه نیز به شرح زیر می‌باشد:

  • 20 الی 50 شلاق و 500 هزار ریال تا 1 میلیون ریال جریمه نقدی برای حمل و نگه‌داری 1 تا 5 سانتی‌گرم مواد مخدر صنعتی
  • 30 الی 70 شلاق و 2 تا 6 میلیون ریال جریمه نقدی برای حمل و نگه‌داری 5 سانتی‌گرم تا 1 گرم مواد مخدر صنعتی
  • 30 الی 74 شلاق، 5 الی 8 سال حبس و 20 تا 40 میلیون ریال جریمه نقدی برای حمل و نگه‌داری 4 تا 15 گرم مواد مخدر صنعتی
  • 74 شلاق، 10 الی 15 سال حبس و 40 تا 60 میلیون ریال جریمه نقدی برای حمل و نگه‌داری 15 تا 30 گرم مواد مخدر صنعتی
  • اعدام و مصادره اموال به دست آمده از طریق حمل و نگه‌داری مواد مخدر صنعتی برای حمل و نگه‌داری بیش از 30 گرم

خدمات وکیل متخصص مواد مخدر

وکیل متخصص مواد مخدر با توجه به اشرافی که به قوانین مواد مخدر دارد، می‌تواند به ارایه دادخواست، اتهام شما را در حمل یا پخش مواد مخدر به قاضی با شفافیت بیشتری توضیح دهد و با دفاع از شما موجبات بی گناهی شما را فراهم سازد. به صورت کلی یک وکیل متخصص در امور مواد مخدر باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • اثبات بی گناهی فرد مخصوصا در شرایطی که فرد سابقه جرم را نداشته باشد.
  • تلاش برای کاهش مجازات حبس، جریمه نقدی و تعلیق مجازات و اجرای احکام
  • تبرئه متهم در دادگاه‌های بدوی (انقلاب) و دادگاه‌ تجدید نظر (دیوان عالی کشور)
  • تلاش برای اثبات بی گناهی در مرحله اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور
  • اخذ حکم آزادی مشروط
  •  دریافت عفو مقام رهبری

نمونه رای پرونده مواد مخدر

با توجه به دلايل مندرج در کيفرخواست صادره و اقرار متهم و ساير قرائن و شواهد مجرميت نامبرده در حد عرضه براي فروش و نگهداري جمعاً 60/1 گرم هروئين و استعمال آن محرز و مستنداً بر اساس بند 3 ماده 8 و ماده 19 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام وي را با رعايت ماده 134 قانون مجازات اسلامي از حيث نگهداري و عرضه براي فروش 60/1 گرم هروئين و شيشه به تحمل دو سال و شش ماه حبس تعزيري با احتساب بازداشت قبلي و پرداخت ده ميليون ريال وجه نقد و تحمل 40 ضربه شلاق تعزيري و از حيث استعمال هروئين به پرداخت ده ميليون ريال وجه نقد و تحمل 72 ضربه شلاق محکوم مي نمايد. النهايه دادگاه با توجه به اينکه متهم سابقه ندارد مستنداّ به ماده 46 ق م اسلامي ميزان يکسال و شش ماه حبس متهم را براي مدت 3 سال تعليق مي نمايد.

به زبان ساده‌تر در این پرونده فرد به اتهام نگهداری و مصرف هروئین به صورت کلی به 2 سال و 6 ماه حبس محکوم شده بود که باید برای 1 سال به حبس برود و سپس آزاد خواهد شد.

سپس برای مدت زمان باقی مانده حبس یعنی 1 سال و 6 ماه باقی مانده، تا 3 سال اگر مرتکب جرم مشابهی نشود، به زندان نخواهد رفت و پس از گذشت 3 سال محکومیت وی به پایان می‌رسد.

در این دست از پرونده‌ها وکیل مواد مخدر با اشرافی که به قوانین مجازات اسلامی پیرامون مواد مخدر دارد، سعی در تعدیل مجازات به شکل‌های مختلفی می‌کند که یکی از این تخفیفات، به تعلیق درآوردن مجازات برای مدت مشخصی است.

بدون نیاز به حضور در دادگاه و جلسات تجدید نظر

انجام وکالت توسط وکیل پایه یک دادگستری آقا و فارغ التحصیل از دانشگاه تهران

انجام مورد وکالت در کوتاه ترین و کمترین زمان ممکن به صورت کاملا تخصصی

برای پاسخگویی سریع و اخذ مشاوره با دفتر موکل یار لطفا تماس حاصل نمایید

محمد رضا تقدیمی

موکل پرونده مواد مخدر

واحد بالایی خود را به شخصی اجاره داده بودیم ولی اجاره نامه نداشتیم. پلیس با بازرسی محل مقدار زیادی مواد مخدر پیدا کرد و من متهم به توزیع مواد مخدر شدم. وکالت من را آقای جمعه زاده به عهده گرفت و توانستم ثابت کنم که مواد برای من نیست.

شبنم مقدمی

موکل پرونده مواد مخدر

در جیب مانتوی من 10 گرم شیشه پیدا شده بود و پلیس من را بازدداشت کرد. هر چقدر به آن ها گفتم که این ها مال من نیست، باور نکردند. آقای جمعه زاده وکالت من را بر عهده گرفت و توانست مشکل من را برطرف کند. واقعا ازتون ممنونم

غلام رودباری

موکل پرونده مواد مخدر

من راننده تریلی هستم و شخصی در ماشین من 1 کیلو تریاک جاسازی کرده بود که در بازرسی از من گرفتند. آقای جمعه زاده توانست ثابت کند که این مواد مخدر برای من نیست و اتهام از من برداشته شد. ممنون آقای وکیل

به سوالات احتمالی شما به ساده تـریـن بـیـان پـاسخ دادیم

وکیل مواد مخدر کیست؟

وکیل مواد مخدر به وکیلی گفته می‌شود که وظیفه دفاع از موکلانی را بر عهده دارد که به جرم حمل، پخش و یا فروش مواد مخدر محکوم شده و باید از آن‌ها دفاع شود.

مواد مخدر هر نوع مواد شیمیایی یا گیاهی است که باعث ایجاد حس خوشحالی و سرخوشی مصنوعی در فرد شده و مصرف آن باعث اعتیاد به مصرف توسط افراد شود. از همین رو در قانون برای کشت، فروش و پخش آن مجازات‌های مختلفی تعیین شده است.

بسته به شرایط و مقدار مواد مخدر پخش یا حمل شده، مجازات مختلفی در قانون برای این کار تعیین شده است. به صورت کلی مجازات شلاق تا 74 ضربه و 5 سال زندان برای افراد متخلف در قانون (البته با نظر قاضی) در نظر گرفته شده است.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !