Search
Close this search box.

وکیل کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری که دانش حقوقی بالایی دارد در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری تخصص دارد. کلاهبرداری شامل فریب عمدی برای منفعت مالی یا ایجاد خسارت به طرف دیگر است.

Video Thumbnail

وکیل کلاهبرداری کیست؟

وکیل کلاهبرداری که دانش حقوقی بالایی دارد در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری تخصص دارد. کلاهبرداری شامل فریب عمدی برای منفعت مالی یا ایجاد خسارت به طرف دیگر است. موارد کلاهبرداری می‌تواند پیچیده و شامل انواع مختلفی از فعالیت‌های متقلبانه باشد. وکیل کلاهبرداری بسته به اینکه پرونده شامل اتهامات کیفری، دعاوی مدنی یا هر دو باشد، هم در دفاع کیفری و هم در دعاوی مدنی کار می‌کنند.

آنها ممکن است نماینده افراد، مشاغل یا سازمان‌هایی باشند که با اتهامات مربوط به فعالیت‌های کلاهبرداری روبرو هستند. در این بررسی به طور کامل در مورد وکیل کلاهبرداری در تهران و انواع کلاهبرداری صحبت می‌کنیم.

وکیل کلاهبرداری کیست؟

وکیل کلاهبرداری نقش مهمی در سیستم حقوقی ایفا می‌کند و به عنوان حافظان عدالت شناخته می‌شود. نقش اصلی این وکلا نمایندگی از موکلانی است که مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌‌اند. آنها به طور دقیق پرونده‌ها را بررسی می‌کنند و با جمع آوری شواهد محکم از موکلان خود دفاع می‌کنند. وکلای کلاهبرداری همچنین در مذاکرات، دادخواهی و محاکمه‌های دادگاه شرکت کرده و به طور خستگی ناپذیری از منافع موکلان خود دفاع می‌کنند. هدف وکیل کلاهبرداری این است که حق و حقوق موکلان خود را از طریق مراجع قانونی بگیرند و عدالت را برقرار کنند.

کلاهبرداری به چه معناست؟

کلاهبرداری هر فعالیتی است که فرد برای دستیابی به منفعت مالی به فریب شخص دیگری اقدام می‌کند. کلاهبرداری زمانی جرم می‌شود که کسی عمداً حقیقت را نادرست بیان کند یا اطلاعات مهم را پنهان کند که در نتیجه آسیبی مانند ضرر مالی به همراه داشته باشد. جرایم زیر همگی در دسته کلاهبرداری قرار می‌گیرند:
  • دروغ گفتن در مورد چیزی به قصد ایجاد سود یا ضرر
  • عدم افشای اطلاعات درست به قصد ایجاد سود یا ضرر
  • سوء استفاده از موقعیت و جایگاه به قصد ایجاد سود یا ضرر
در هر مورد باید نشان داده شود که عمل غیر صادقانه بوده است. باید نشان داده شود که اقدامات متهم از سوی یک شاکی غیرصادقانه تلقی می‌شود. در این مرحله وکیل کلاهبرداری می‌تواند‌ دفاعیات لازم را به دادگاه ارائه دهد و از موکل خود دفاع کند.

انواع کلاهبرداری

کلاهبرداری اشکال مختلفی دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم:

کلاهبرداری ارز دیجیتال

کلاهبرداری با ارز دیجیتال به فعالیت‌های متقلبانه اشاره دارد که در آن افراد یا نهادها دیگران را فریب می‌دهند تا به دارایی‌های آنها دسترسی پیدا کنند. با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و سایرین، کلاهبرداران طرح‌های مختلفی را برای سوء استفاده از کاربران ایجاد کرده‌اند. این کلاهبرداری‌ها می‌توانند شامل پیشنهادات اولیه سکه، طرح‌های پانزی، صرافی‌های جعلی، کیف پول‌های جعلی و سایر موارد باشند.

کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی که به عنوان کلاهبرداری آنلاین یا کلاهبرداری سایبری نیز شناخته می‌شود به استفاده از اینترنت یا خدمات آنلاین به قصد فریب، دستکاری یا سوء استفاده از افراد یا سازمان‌ها برای منافع مالی یا سایر اهداف کلاهبرداری اشاره دارد. این نوع کلاهبرداری شامل طیف گسترده‌ای از تخلفات مانند فیشینگ، سرقت هویت، فروش محصولات تقلبی و سایر موارد است. وکیل کلاهبرداری می‌تواند در این زمینه کمک کند.

کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری ملکی شامل فعالیت‌های فریبنده و غیرقانونی مربوط به املاک و مستغلات است. اشکال مختلفی از این کلاهبرداری وجود دارند و اغلب آنها از آسیب پذیری‌های موجود در بازار املاک سوء استفاده می‌کنند یا از افرادی سوء استفاده می‌شود که ممکن است اطلاعات کمتری در مورد معاملات املاک داشته باشند. برخی از انواع رایج کلاهبرداری‌های ملکی شامل استفاده از اسناد جعلی، دفتر املاک جعلی، وعده بانکی و سایر موارد هستند.

کلاهبرداری ماشین

کلاهبرداری خودرو به فعالیت‌های فریبنده و غیرقانونی مربوط به خرید و فروش خودرو اشاره دارد. کلاهبرداری خودرو می‌تواند هم بر خریداران و هم بر فروشندگان تأثیر بگذارد و اغلب به هوشیاری و دقت لازم برای جلوگیری از قربانی شدن نیاز دارد. از انواع این کلاهبرداری می‌توان به دستکاری سند، جعل شماره شاسی یا شماره موتور، پرداخت بیعانه بدون قول نامه و سایر موارد اشاره کرد.

اثبات جرم کلاهبرداری به چه صورت است؟

طبق ماده 160 قانون مجازات اسلامی راه‌های اثبات کلاهبرداری شامل اقرار، شهادت، علم قاضی و سوگند است. کسی که از او کلاهبرداری شده است باید از ادله اثبات دعوا در امور کیفری بهره ببرد و به دادگاه ثابت کند که متهم مجرم است.
ماده 160 قانون مجازات اسلامی می‌گوید: ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است. تبصره- احکام و شرایط قسامه که برای اثبات یا نفی قصاص و دیه معتبر است، مطابق مقررات مذکور در کتاب قصاص و دیات این قانون می‌باشد.
وکیل کلاهبرداری در این زمینه می‌تواند‌ ادله لازم را جمع آوری و به دادگاه ارائه دهد. در ادامه به جزئیات بیشتر در مورد راه‌های اثبات کلاهبرداری اشاره می‌کنیم:

راه اثبات کلاهبرداری با شهادت

برای اینکه شهادت شاهد معتبر تلقی شود باید شرایطی مانند بلوغ، عقل، ایمان، عدالت، نداشتن نفع شخصی در دعوا، طهارت مولد و عدم اشتغال به تکدی گری و ولگردی وجود داشته باشد. براساس ماده 199 قانون مجازات اسلامی برای شهادت به دو شاهد مرد نیاز است. اثبات با شهادت به این صورت که شاهد یا شاهدین باید کلاهبرداری را دیده باشند.
ماده 199 قانون مجازات اسلامی می‌گوید: نصاب شهادت در کلیه جرایم، 2 شاهد مرد است مگر در زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه که با 4 شاهد مرد اثبات می‌گردد. برای اثبات زنای موجب حد جلد، تراشیدن و یا تبعید، شهادت 2 مرد و 4 زن عادل نیز کافی است. زمانی که مجازات غیر از موارد مذکور است، حداقل شهادت سه مرد و دو زن عادل لازم است.

راه اثبات کلاهبرداری با علم قاضی

در ماده 211 قانون مجازات اسلامی آمده است که علم قاضی به این صورت است که علم قاضی با ارائه مدارک از سوی شاکی به این یقین برسد که جرم مورد نظر اتفاق افتاده است و حکم به گناهکاری متهم بدهد. قاضی باید در حکمش به این موضوع اشاره کند چه عاملی باعث شده است تا به یقین برسد. وکیل کلاهبرداری در تهران می‌تواند‌ راه اثبات از طریق علم قاضی برای رسیدن به یقین ارائه دهد.
ماده 211 قانون مجازات اسلامی می‌گوید: علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات در امری است که نزد وی مطرح می‌شود. در مواردی که مستند حکم، علم قاضی است او موظف است قرائن و امرات بین مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند.

راه اثبات کلاهبرداری با اقرار

اقرار به این معناست که خود متهم به جرمی که مرتکب شده اعتراف می‌کند. متهم باید بیان کند که شاکی را فریب داده و به این طریق مال او را برده است. اقرار می‌تواند به صورت شفاهی باشد یا کتبی باشد. همچنین مطابق با ماده ۱۷۲ قانون مجازات اسلامی آمده است که یکبار اقرار متهم برای اثبات کلاهبرداری کافی است.
ماده 172 قانون مجازات اسلامی می‌گوید: در مواردی که نص صریحی وجود ندارد، اصل را بر اقرار واحد قرار داده است.

مجازات جرم کلاهبرداری چیست؟

مجازات جرم کلاهبرداری بسته به عواملی مانند صلاحیت، ماهیت و شدت کلاهبرداری، میزان ضرر مالی متحمل شده به قربانیان و اینکه آیا کلاهبرداری به عنوان یک جرم مدنی یا کیفری تعقیب می‌شود، متفاوت است. با این حال، به موجب ماده یک قانون تشدید مجازات، مجرم در کلاهبرداری‌های ساده علاوه بر بازگرداندن اصل مال به صاحبش به چند سال حبس (براساس مقدار مبلغ کلاهبرداری) و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که برده است محکوم می‌شود. در شرایطی که مبلغ کلاهبرداری بیشتر از 100 میلیون تومان باشد، مجرم به یک تا هفت سال حبس و برای مبالغ کمتر از صد میلیون تومان به شش ماه تا سه سال و نیم حبس محکوم خواهد شد. مجرم در کلاهبرداری‌های مشدد علاوه بر بازگرداندن اصل مال به صاحبش به چند سال حبس (براساس مقدار مبلغ کلاهبرداری)، عدم برخورداری از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که برده است محکوم می‌شود. در شرایطی که مبلغ کلاهبرداری بیشتر از 100 میلیون تومان باشد، مجرم به دو تا 10 سال حبس و برای مبالغ کمتر از صد میلیون تومان به یک تا پنج سال حبس محکوم می‌شود.

نمونه دادخواست کلاهبرداری

دادخواست کلاهبرداری توسط وکیل نوشته می‌شود. وکیل کلاهبرداری با علم برای قانون و شرایط به وجود آمده می‌تواند بهترین دادخواست را بنویسد تا حق و حقوق شاکی را به طور کامل دریافت کند. در نمونه شکوائیه کلاهبرداری اغلب موارد زیر قید می‌شود:
  • نام و مشخصات شاکی
  • نام و مشخصات مشتکی عنه (متهم)
  • نام و مشخصات وکیل یا نماینده قانونی شاکی
  • موضوع دادخواست (کلاهبرداری)
  • دلایل و ضمائم (کپی مصدق شناسنامه، کپی مصدق کارت ملی، شاهدین و سایر دلیئل و مدارک)
  • زمان و نشانی محل وقوع جرم
  • توضیحات (شرح کلاهبرداری)

نمونه رای کلاهبرداری

بعد از ارائه دادخواست به دادگاه، نتیجه یا رای قاضی اعلام می‌شود. نمونه متن رای کیفری دادگاه اغلب به صورت زیر است: به موجب شکایت خانم ....... به وکالت از آقای ....... علیه آقای ....... به اتهام کلاهبرداری حسب شکایت شاکی و تحقیقات و گزارش پلیس فتا به این کیفیت که متهم با دسترسی به شناسه کارت عابر بانک شاکی و توسط سامانه اینترنتی مبادرت به انتقال وجه به میزان صد میلیون ریال از حساب شاکی به حساب دیگری کرده است. دادگاه با نظر به ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ایو با ذکر مصادیق تمثیلی استفاده غیر مجاز از سامانه، بردن مال از این طریق را جرم انگاری دانسته است. دادگاه اقدام متهم را مصداق بزه ماده قانونی می‌داند و با رد ماده استنادی دادسرا با تغییر عنوان اتهامی از تحصیل مال از طریق نامشروع به بردن مال متعلق به دیگری با استفاده غیر مجاز از سامانه رایانه‌ای مستند به ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای با رعایت تبصره ماده 18 قانون مجازات اسلامی و رای وحدت رویه ناظر بر این تبصره به شماره ....... متهم را به پرداخت دویست میلیون ریال جزای نقدی با احتساب ایام بازداشت قبلی و باز گرداندن اصل مبلغ پنجاه میلیون ریال به شاکی کرده است. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تهران است.

شرح کامل یکی از پرونده‌

نام طرفين دادرسي: شاکي:1-حميد ... ... 2-معصومه ..... متشاکي: ناصر ....... موضوع دادرسي: انتقال مال غير تاريخ جلسه :1/5/1393 ساعت:10 صبح شرح شکايت و گردش کار : احتراما به استحضار مي¬رساند شاکيان فوق اقدام به خريد يک قطعه زمين درروستاي دستگرد از مشتکي عنه خريداري نموده که نامبرده هيچ مالکيتي دراراضي فوق نداشته.بدين توضيح که قولنامه¬ مورخ 21/9/1391 اراضي ملي بوده و هم¬اکنون درتصرف و مالکيت مدرسه¬مي¬باشد وقولنامه مورخ 21/9/1391 که زمين مورد معامله تحت مالکيت نامبرده نبوده و بدين ترتيب بالغ بر سي ونه ميليون نقداً در سر معامله از ما اخذ نموده است که شهود در اين خصوص آمادگي داشته در محکمه حاضر شده و به جزئيات کار و اقدامات صورت گرفته شهادت نمايند.با ارسال شکوائيه به دادسراي عمومي و انقلاب شهرستان تهران دادستان محترم اقدام به ارجاع شکوائيه به شعبه دوم بازپرسي مي¬نمايد. و اين شعبه ضمن دادن دستورات از جمله از شهود موصوف تحقيق شود و از مشتکي عنه به نحو حضوري تحقيق به عمل آيد و آقاي اطميناني کارشناس محترم رسمي ثبتي نسبت به وضعيت و ملي بودن يا نبودن ملک ظرف مدت يک هفته اقدام به عمل آيد ،پرونده را به کلانتري براي تکميل تحقيقات مي فرستد.که در اين بين از آقاي يحيي ...... به عنوان شهود تحقيق به عمل آمد و اظهار داشت بنده در زمان نوشتن قولنامه در محل حضور نداشتم ولي در موقع پول دادن به دو مرحله صورت گرفت حضور داشتم. آقاي عمادي پور براي سنگ چيني به من مراجعه کرده که من انجام بدهم و من در حال انجام دادن اين کار بودم که حسب دستور دهداري عمليات انجام ندادم چون گفت¬ ملک¬ متعلق¬ به¬ آموزش پرورش است و موضوع را به آقاي عمادي پور اطلاع دادم. کارشناس در خصوص حدود اربعه ملک موصوف در مدت مقرراظهار نظرنمود و اعلام داشته قطعه فروخته از اراضي ملي نبوده است. و هم چنين از مشتکي عنه تحقيق به عمل آمد و در صورتجلسه کلانتري اعلام نموده است که اتهام را قبول ندارم و من ملک خودم را فروختم و ملک دولتي نيست چون معتاد هستم اصلا يادم نمي آيد پولي گرفته باشم.و در آن زمان از نظر رواني حال خوبي نداشتم، پرونده پس از انجام دادن دستورات قضايي به شعبه ارسال گرديد. بازپرس محترم پس از تفهيم تبصره 1 ماده 129 ق.آ.دک به شاکيان دوباره از آنها تحقيق به عمل آورد و شاکيان که ما درآمد زيادي نداريم و سي ونه ميليون که بابت خريد يک قطعه زمين داديم با قرض بوده و آقاي دستگردي ما را فريب داده و ملک ملي را به ما فروخته است تقاضاي مجازات او را داريم .بازپرس مفاد ماده 129 و تبصره 1 ق.آ .ک را به متهم تفهيم نمود و تحقيقات را از او به عمل آورد و متهم اظهار داشت اتهام فروش مال غير را قبول ندارم ،من معتاد بودم وملک خودم را فروختم قرص مصرف مي کردم و از نظر رواني حال خوبي نداشتم و هيچ پولي از شاکيان بابت فروش منزل دريافت نکردم و آقاي عمادي پور خودش هم معتاد است و اگر پولي به من داده بابت خريد جنس بوده است.بازپرس با توجه به ماده132ق.آ.دک مبادرت به قرار وثيقه 150 ميليوني نموده که به نظر مي رسد با توجه به مجازات انتقال مال غير و ادعاي شاکيان مبني بر اخذ سي ونه ميليون تومان از آنها تناسب وجود داشته که متهم به علت عجز ازارائه وثيقه¬بازداشت گرديد.بازپرس با توجه به شکايت شاکي و ارائه مستندات مالکيت و گزارش مراجع انتظامي ودفاع غير موثر متهم مبني بر اينکه در هنگام وقوع عقد بيع به لحاظ مصرف شيشه فاقد اراده و قوه تميز بوده است بزهکاري متهم محرز و لذا با توجه ماده 1 قانون راجع به مجازات انتقال مال غيرمصوب 1308 و ماده 1 ق.ت.م.م.ا.ا.ک قرار مجرميت صادر مي گردد. دادستان با قرار مجرميت موافقت نموده و از همان شعبه تقاضاي صدور کيفر خواست مي نمايد. کيفرخواست به شماره 2800051 صادر مي¬گردد و بازپرس محترم به نمايندگي از دادستان با همان استدلال و دلايل مندرج در قرارمجرميت¬ تقاضاي مجازات آقاي ناصردستگردي مي¬نمايد. پرونده مذکور با نظر رياست محترم دادگستري شهرستان تهران جهت رسيدگي به شعبه 101 جزايي شهرستان تهران ارجاع مي¬گردد: به¬دستورمدير دفتر شعبه مرجوع¬اليه وقت رسيدگي براي تاريخ 1/05/1393 تعيين مي گردد.اخطاريه به مشتکي¬عنه برابر ماده 77 ق آ.د.م وابلاغ به خواهانها برابر ماده 69 ق.اد.م به عمل مي آيد.در جلسه دادگاه خطاب به شاکيان گفت اظهارات خودتان را بيان کنيد که آنها جواب دادند به شرح شکايت اوليه و تحقيقات دادسرا است . دادگاه به متهم مفاد ماده 129 وتبصره ماده 1ق.آد.ک ابلاغ کرد و گفت اظهارات خود را بيان کنيد متهم اظهار داشت اتهام فروش مال غير را قبول ندارم و ملک خودم را فروختم من چون معتاد هستم و قرص مي خورم،و از نظر رواني حال خوبي نداشتم ،هيچ پول نگرفته ام وحاضرم قسم بخورم که سي و نه ميليون نگرفتم. دردادگاه خطاب به متهم گفت آخرين دفاع خود را بيان کنيد گفت همان اظهارات قبلي خودم است .دادگاه ختم رسيدگي را اعلام نموده است.

وکیل کلاهبرداری در تهران

وکیل کلاهبرداری در تهران کسی است که دانش لازم برای دنبال کردن پرونده‌های کلاهبرداری را دارد او می‌تواند‌ از حقوق شاکی در دادگاه دفاع کند و حق او را به طور کامل باز گرداند. افراد می‌توانند برحسب نوع کلاهبرداری و مالی که از آنها به سرقت رفته است، جهت کمک به وکلای کلاهبرداری مراجعه کنند. هدف وکیل کلاهبرداری، برقرار عدالت است.

بدون نیاز به حضور در دادگاه و جلسات تجدید نظر

انجام وکالت توسط وکیل پایه یک دادگستری آقا و فارغ التحصیل از دانشگاه تهران

انجام مورد وکالت در کوتاه ترین و کمترین زمان ممکن به صورت کاملا تخصصی

برای پاسخگویی سریع و اخذ مشاوره با دفتر موکل یار لطفا تماس حاصل نمایید

نسرین نصرتی

موکل پرونده کلاهبرداری ملک

یک ملک را در بنگاه معامله کردم و 30 درصد از مبلغ آن را به فروشنده پرداختم. بعدا مشخص شد که ایشان این ملک را به چند نفر دیگر نیز فروخته و کلاهبردار بوده است. اقوام آقای جمعه زاده را به من معرفی کردند و ایشان در دادگاه توانست حق من را پس بگیرد.

میلاد حبیبی

موکل پرونده کلاهبرداری خودرو

یک خودرو را در نمایشگاه به اسم سالم و بی عیب خریداری کرده و قولنامه کردم ولی بعدا مشخص شد که ماشین تصادفی بوده و مشکلات زیادی دارد. هر چه کردم نمایشگاه زیر بار نرفت و در نهایت به وکیل مراجعه کرده و دادخواست کلاهبرداری نوشتم که خدا رو شکر به حقم رسیدم.

مهدیه آزادی

موکل پرونده کلاهبرداری اینترنتی

گوشی موبایلی را از یک پیج اینستاگرام به قیمت 20 میلیون تومان خریداری کردم ولی در موعد مقرر محصول به دستم نرسید و فهمیدم که مورد کلاهبرداری قرار گرفتم. با آقای جمعه زاده صحبت کرده و ایشان دادخواستی را برای من تنظیم کردند و توانستم هم اصل پول و هم ضرر دیرکرد پول را بگیرم.

به سوالات احتمالی شما به ساده تـریـن بـیـان پـاسخ دادیم

وکیل کلاهبرداری کیست؟

وکیل کلاهبرداری در تهران کسی است که دانش لازم برای دنبال کردن پرونده‌های کلاهبرداری را دارد او می‌تواند‌ از حقوق شاکی در دادگاه دفاع کند و حق او را به طور کامل باز گرداند. افراد می‌توانند برحسب نوع کلاهبرداری و مالی که از آنها به سرقت رفته است، جهت کمک به وکلای کلاهبرداری مراجعه کنند. هدف وکیل کلاهبرداری، برقرار عدالت است.

شهادت دادن چند نفر، علم قاضی و اقرار به کلاهبرداری از جمله راه‌]ای پیش بینی شده در قانون برای اثبات جرم کلاهبرداری است.

بسته به مقدار کلاهبرداری، اصرار مجرم به انجام کلاهبرداری مجدد و همچنین شرایط پیرامون جرم از 6 ماه تا 7 سال حبس برای این جرم در قانون در نظر گرفته شده است.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !