Search
Close this search box.

طلاق

12 . 02 . 1403

وکیل طلاق از طرف زن

وکیل برای طلاق از طرف زن یکی از پیچیده ترین پرونده‌های طلاق است که جزییات فراوانی را شامل می‌شود و باید به آن ها توجه شود.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

وکیل طلاق از طرف زن، در زمان‌هایی مورد نیاز است که زن می‌خواهد طلاق خود را از مرد دریافت کند. با توجه به اینکه حق طلاق به صورت قانونی به مرد داده شده است، در صورتی که زن بخواهد از مردی طلاق بگیرد و حق وکالت طلاق را نداشته باشد، مسیری پیچیده‌تر را باید بپیماید که این مسیر نیازمند وجود وکیل طلاق است.

در این مطلب به طور کامل در مورد شرایط گرفتن طلاق از طرف زن صحبت کردیم و پیچیدگی‌های قانونی آن را با شما در میان گذاشته‌ایم.

چرا زوجه برای طلاق به وکیل نیاز دارد؟

طلاق طبق قانون ایران از جمله حقوق مردان محسوب می‌شود که این موضوع پیچیدگی‌های طلاق از طرف زوجه را بیشتر می‌کند. از آنجایی که در طلاق‌های از طرف زن نیاز به مدارک و ادله محکمی برای اجرای حکم طلاق وجود دارد، حضور یک وکیل طلاق از طرف زن می‌تواند نقش مهمی در اثبات ادعاهای زوجه به ویژه در مورد عسر و حرج بودن زندگی و همچنین پایمال نشدن حقوق زوجه از جمله نفقه، مهریه، نحله، اجرت المثل و …. داشته باشد.

حضور یک وکیل طلاق از طرف زن سبب می‌شود که نیازی به حضور زوجه در مراحل اجرای صیغه طلاق و رد و بدل شدن نامه‌های قضایی به دفترخانه و دادگاه نباشد.

هزینه وکیل طلاق از طرف زن موضوعی دیگر است که در مطلب دیگری به صورت کامل به آن پرداخته‌ایم.

مراحل گرفتن طلاق به درخواست زن

اولین مرحله طلاق از طرف زوجه ثبت نام در سامانه تصمیم جهت شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق می‌باشد. پس از دریافت نوبت از طریق این سامانه، زوجین در جلسات اجباری پیش از طلاق شرکت کرده و در صورت تایید عدم امکان ادامه زندگی مشترک برای زوجین، مشاور برای آنها گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می‌نماید.

سپس زوجه باید با در دست داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق، در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست طلاق خود را ثبت کند. در مرحله بعد زوجه به همراه یک وکیل طلاق از طرف زن در جلسات دادگاه حاضر می‌شود و در نهایت صیغه طلاق برای زوجین جاری می‌گردد.

انواع روش های طلاق توسط زوجه

یکی از روش‌های درخواست طلاق از طرف زن، اثبات عسر و حرج است که پس از به وجود آمدن شرایط سخت و غیرقابل تحمل در زندگی مشترک مانند اعتیاد مرد یا محکومیت بالای 5 سال حبس امکان پذیر می‌باشد. یک وکیل طلاق عسر و حرج می‌تواند به شما کمک کند تا دادخواست شما به دقت تنظیم شده و سپس به دادگاه ارایه شود.

روش بعدی درخواست طلاق از طریق داشتن وکالت طلاق می‌باشد، بنابراین در صورتی که زوجه از همسر خود وکالت طلاق گرفته باشد، می‌تواند برای طلاق اقدام کند. همچنین زوجه می‌تواند در صورت عدم رعایت شروط دوازده‌گانه عقد توسط زوج، با استناد به شروط دوازده‌گانه طلاق دادخواست طلاق خود را تنظیم نماید.

البته توجه داشته باشید که طلاق در دوران عقد از طرف زن نیز به همین منوال خواهد بود و تفاوتی ندارد.

طلاق از طرف زوجه چه قدر زمان می برد؟

مدت زمان طلاق از طرف زن با توجه به نوع روش و موافقت یا مخالفت مرد با طلاق متفاوت می‌باشد. برای مثال در مواردی که زوجه دارای وکالت حق طلاق می‌باشد و از یک وکیل طلاق از طرف زن مشورت می‌گیرد، در مقایسه با زنی که باید یکی از موارد عسر و حرج را به دادگاه ثابت کند، سریع‌تر به نتیجه می‌رسند. به طور کلی می‌توان بازه زمانی 3 ماه تا یکسال را برای این نوع طلاق در نظر گرفت.

در صورتی که مرد و زن به توافق برسند که از یکدیگر طلاق توافقی بگیرند، باید نسبت به گرفتن یک وکیل طلاق توافقی اقدام کنند. این مورد در صورتی که وکالت طلاق نیز از طرف مرد به زن داده شده باشد، امکان پذیر است.

در مورد مدت زمان طلاق توافقی در مطلب دیگری به صورت مفصل اطلاعاتی را به شما دادیم که می‌توانید مطالعه کنید.

وضعیت مهریه در طلاق از طرف زن

مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زوجه در طلاق از طرف زن نیز به زوجه تعلق می‌گیرد که مقدار آن بر اساس توافق قبلی در قرارداد ازدواج و یا بر اساس رای و صلاحدید دادگاه تعیین می‌گردد. البته زوجه ممکن است برای تسریع روند طلاق، تمام و یا بخشی از مهریه خود را ببخشد ( یا به اصطلاح بذل نماید ) که در این صورت باید این توافق را به صورت کتبی در صورتجلسه طلاق ثبت کنند. همچنین اگر طلاق در دوران عقد زوجین انجام شود، در صورت باکره بودن زوجه، مرد موظف است نیمی از مهریه را به زوجه تقدیم کند.

توجه داشته باشید که به صورت کلی وقتی که زن درخواست طلاق می‌دهد، اگر دادگاه با درخواست زن برای طلاق موافقت نکند، وارد بحث تعیین تکلیف مهریه، نفقه و … نخواهد شد. در صورتی که دادگاه با درخواست طلاق موافقت کند، مکلف است که وارد بحث تعیین تکلیف مهریه، نفقه، جهیزیه و … شود ولی زن می‌تواند در ابتدا طلاق خود را ثبت کرده و بعدا در مورد این مسائل پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

در حالی که اگر مرد درخواست طلاق دهد، دادگاه مکلف است که به بحث مهریه، نفقه، حضانت و … ورود کند و این دست مسائل را تعیین تکلیف کند.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

وضعیت حضانت در طلاق از طرف زن

در طلاق از طرف زن، زوجین می‌توانند در رابطه با حضانت فرزندان با یکدیگر به توافق برسند و بر اساس شرایط زندگی که پس از طلاق تجربه خواهند کرد، در این مورد تصمیم بگیرند. در صورتی که زوجین نتوانند در این زمینه به توافق برسند، مطابق قانون حضانت فرزندان تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن با پدر می‌باشد.

ماده 1169 قانون مدنی می‌گوید:

براي حضانت و نگهداري طفلي که ابوين او جدا از يکديگر زندگي مي‌کنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و پس از آن با پدر است.

قبلا به صورت قانونی گفته شده بود که حضانت فرزند پسر تا 2 سالگی و حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی بر عهده ماده می‌باشد ولی بعدا این شرط برداشته شد و حضانت فرزند فارغ از جنسیت آن 7 سال در نظر گرفته شد.

زوجه می‌تواند با اثبات این که مرد صلاحیت حضانت فرزندان را ندارد، مسئولیت نگهداری آنها را بر عهده بگیرد. از جمله مواردی که زوجه می‌تواند با استناد به آنها حکم عدم صلاحیت همسر خود بابت حضانت فرزندان را دریافت کند می‌توان به اعتیاد زوج، اختلالات روانی، ترک طولانی مدت منزل و کتک زدن فرزندان اشاره کرد. البته زوجه باید در این مسیر توانایی مالی و عاطفی خود را نیز در قبال پذیرفتن این مسئولیت به دادگاه ثابت نماید.

البته حضانت فرزندان توسط مادر ممکن است ساقط شود. طبق مواد 1170 و 1173 قانون مدنی اگر مادر به جنون مبتلا شود یا با مرد دیگری به جز پدر فرزندانش ازدواج کند، این حق قانونی وی باطل خواهد شد.

به هر حال مواد قانونی گفته شده فقط به صورت پیشنهاد و اولویت از سمت قانون مطرح شده و زوج و زوجه می‌توانند بر خلاف آن‌ها نیز با یکدیگر به توافق برسند. مثلا در یکی از پرونده‌های ما با این مورد برخورد داشتیم که پدر حق حضانت فرزندان 10 و 11 ساله خود را به زن داده است.

وضعیت نفقه در طلاق از طرف زن

نفقه مال یا پولی است که بعد از ازدواج و عقد رسمی و دائمی باید از طرف مرد به زن بابت خرجی وی و خرج خانه به زوجه پرداخت شود. در شرایط مختلفی این نفقه بعد از طلاق نیز دایر خواهد بود.

در طلاق از طرف زن، نفقه نیز به او تعلق خواهد گرفت مگر این که زوجه از همسر خود تمکین نکرده باشد و اصطلاحا ناشزه محسوب شود. در صورتی که زوج از پرداخت نفقه به زوجه خودداری نماید، زوجه می‌تواند ضمن شکایت کیفری، یک دادخواست حقوقی نیز مبنی بر دریافت نفقه تقدیم دادگاه کند.

مواردی که مرد را اجبار به پرداخت نفقه بعد از طلاق می‌کند، شامل شرایط زیر است:

  • باردار بودن زن: در صورتی که در زمان گرفتن طلاق، زن از همسر خود باردار باشد، هزینه‌های مربوط به زوجه در این مدت به عهده مرد می‌باشد.
  • طلاق رجعی: در طلاق رجعی، مدت زمانی برای زوج و زوجه در نظر گرفته شده است که فکر کنند و در صورتی که خواستند بدون اجازه دادگاه به یکدیگر برگردند. در این حالت زوجه می‌تواند در منزل زوج یا محلی که وی تعیین کرده است زندگی کند و نفقه به وی تعلق خواهد گرفت.

درخواست طلاق از طرف زوجه با حق طلاق

زمانی که زوجه دارای حق طلاق باشد، می‌تواند هر زمان که بخواهد و بدون نیاز به دلایل محکمه پسند، برای جدا شدن از همسر خود اقدام نماید. از آن جایی که حق طلاق طبق قانون ایران از جمله حقوق مردان به حساب می‌آید، مردان می‌توانند این حق را بدون هیچ شرط و شروطی به همسر خود بدهند. طلاق از طرف زن با استناد به حق طلاق زوجه، دارای شرایطی می‌باشد که به شرح زیر است:

  • زوجه باید با ارائه وکالت نامه تنظیم شده در دفترخانه مبنی بر گرفتن حق طلاق از مرد، به دادگاه ارائه کند تا بتواند داشتن حق طلاق را به اثبات برساند. در واقع حق طلاقی که صرفا در عقدنامه شرط شده باشد، ضمانت اجرایی ندارد و زوجین حتما باید آن را در دفترخانه ثبت کرده باشند.
  • زوجه می‌بایست دارای وکالت نامه مطلق طلاق باشد، یعنی در متن وکالت نامه هیچ شرط و شروطی از طرف زوج لحاظ نشده باشد. این امر باعث می‌شود مراحل و شرایط طلاق از طرف زن، بسیار آسان‌تر شود.

سریع ترین راه طلاق از طرف زن موضوعی است که موکلان زیادی از ما می‌پرسند و در جواب باید بگوییم که حتی اگر زوج مایل به طلاق نباشد، راه‌های بسیار زیادی برای این کار وجود دارد که یک وکیل طلاق با تجربه می‌تواند این روش‌ها را با شما به اشتراک بگذارد.

توجه داشته باشید که زن حتی با داشتن حق طلاق باید به جای همسر خود ( مرد ) از وکالت یک وکیل طلاق استفاده کند. در واقع وکیل طلاق به نیابت از مرد در دادگاه‌ها شرکت کرده و به جای مرد درخواست طلاق را امضا خواهد کرد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها