Search
Close this search box.

طلاق

12 . 02 . 1403

طلاق در دوران عقد از طرف زن

طلاق در دوران عقد از طرف زن یکی از پر چالش ترین دعاوی خانواده است که بسته به شرایط می‌تواند پیچیده باشد.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

طلاق در دوران عقد از طرف زن با توجه به اینکه این طلاق چه شرایطی داشته باشد، پرونده‌ای نسبتا پیچیده خواهد بود که یک وکیل طلاق باید با دقت به بررسی ابعاد آن پرداخته و سپس اقدامات لازم را انجام دهد.

با توجه به اینکه بسیاری از زوجین بعد از عقد متوجه عدم تفاهم با یکدیگر شده و درخواست طلاق دارند، بهتر است جزییات کاملی از روند طلاق در دوران عقد را بدانیم و با دقت به بررسی آن بپردازیم.

در این مطلب به کمک آقای خلیل جمعه زاده، وکیل پایه یک دادگستری و وکیل خانواده، می‌خواهیم در مورد این مساله صحبت کنیم.

انواع طلاق در دوران عقد

هر زن و مردی در شرف آغاز دوران زندگی مشترک خود، شور و شوق وصف‌ناپذیری دارند و تلاش می‌کنند که بهترین دوران زندگی خود را رقم بزنند. در این حالت گاهی اوقات تمام شرایط بر وفق مراد پیش نمی‌رود و ممکن است اختلافات به مقداری برسد که زوجین تصمیم به جدایی در دوران عقد خود را بگیرند. در واقع آن‌ها بررسی می‌کنند که با یکدیگر به یک شرایط مناسب نمی‌رسند و تصمیم می‌گیرند قبل از اینکه این پروسه به مرحله ازدواج برسد، در مرحله عقد به اتمام برسد. طلاق در دوران عقد به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شود. طلاق از جانب مرد، طلاق از جانب زن و طلاق توافقی از جمله این موارد هستند. در ادامه به هرکدام از این آن‌ها اشاره‌ای خواهیم داشت.

توجه داشته باشید که طلاق در دوران عقد ارتباطی به شروع زندگی مشترک (زوج در یک خانه زندگی کنند) ندارد و به محض اینکه صیغه عقد جاری شود و عقدنامه صادر شود، زن و مرد باید به تمامی وظایف زناشویی خود عمل کنند.

طلاق در دوران عقد از طرف مرد

اگر طلاق در دوران عقد از جانب مرد باشد، او باید تمام حق و حقوق زن را پذیرفته و آن را پرداخت کند تا بتواند از زن جدا شود. به عبارتی در صورتی که دختر باکره باشد، مرد موظف است نیمی از مهریه را به او پرداخت کند. در قانون همچنین عنوان شده است در صورتی که در دوران عقد، رابطه زناشویی برقرار شود و باکره بودن دختر از بین برود، مرد موظف است تمام مهریه را به او پرداخت کند.

همچنین در این حالن نیز اگر مرد شرط تصنیف اموال را قبول و آن را امضا کرده باشد، باید نیمی از تمام اموالی را که پس از عقد کسب کرده به زن اهدا کند. البته در این حالت نیز استثنایی وجود دارد. اگر تنها دلیل جدایی مرد از زن، سوء رفتار زن باشد، مرد می‌تواند از اجرای این شرط خارج شده و آن را نپردازد. البته این حالت منوط به دریافت تاییدیه دادگاه مبنی بر عدم سازش است.

در این مورد شرط تصنیف اموال بعدا به صورت مفصل صحبت خواهیم کرد.

طلاق در دوران عقد از طرف زن

حالت دومی که برای طلاق در دوران عقد وجود دارد، این است که زن این درخواست را ارائه کند. در قانون اساسی ایران حق طلاق به عهده مرد است و او می‌تواند بدون دلیل این درخواست را مطرح کند. حال در شرایطی که زن درخواست طلاق در دوران عقد را داشته باشد، باید این درخواست با دلیل و مدرکی موجه باشد. در واقع دادگاه هنگامی این درخواست را قبول می‌کند که زن بتواند دلایلی موجه و مناسب همراه با مدارک به دادگاه ارائه کند.

در قانون به برخی از دلایلی که زن می‌تواند با استناد به آن‌ها اقدام به ارائه درخواست جدایی کند، اشاره شده است. در ادامه این موارد را مشاهده می‌کنیم:

شروط ۱۲ گانه‌ای که در عقد وجود دارد.

  • مرد به بیماری‌هایی مبتلا باشد که احتمال آسیب رساندن به جسم و روان زن در آن‌ها باشد.
  • مرد رفتارهایی نامناسب با زن داشته یا او را مورد ضرب و شتم قرار دهد.
  • مرد به مدت ۶ ماه و به صورت مستمر یا ۹ ماه به صورت متوالی غیبت داشته باشد.
  • مرد به مواردی نظیر الکل یا مواد مخدر اعتیاد داشته و در این شرایط به زن آسیب رسیده باشد.
  • مرد بیش از ۵ سال به زندان محکوم شده باشد و در آن حبس شود.

وکیل طلاق عسر و حرج یک وکیل خانواده متخصص در زمینه طلاق است که می‌تواند به بانوانی که می‌خواهند از همسرشان جدا شوند کمک کرده تا بتوانند عسر و حرج مرد را به اثبات رسانده و مهریه و بقیه حقوق زن را در دادگاه به دست بیاورد.

طلاق توافقی در دوران عقد

در حالتی که طلاق توافقی باشد، زوجین با یکدیگر تصمیم می‌گیرند که حقوق زن به چه شکلی پرداخت شود. در این حال بررسی می‌شود که آیا مرد تمکن مالی مناسب برای پرداخت حق و حقوق زن را دارد یا خیر. اگر داشته باشد، تمام آن به زن پرداخت می‌شود. اگر مرد این حق و حقوق را نداشته باشد، باید با همسر خود توافق کرده تا بخشی از آن را ببخشد. در قانون عنوان شده است در صورت طلاق توافقی و باکره بودن دختر، مرد باید نصف مهریه را پرداخت کند. همچنین در این حالت اجرت المثل و نفقه نیز شامل حال زن نمی‌شود و مرد تنها به پرداخت نیمی از مهریه وظیفه دارد.

راحت‌ترین روش برای طلاق در دوران عقد، طلاق توافقی است که مرد و زن پس از مراجعه به یک وکیل طلاق توافقی می‌توانند کارهای مربوط به طلاق را به این شخص سپرده و بدون نیاز به حضور در دادگاه و یا جلسات مشاوره، کارهای مربوط به طلاق را پیش ببرند.

طلاق در دوران عقد چقدر طول می‌کشد؟

برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که نوع طلاق و درخواست دهنده طلاق، مشخص کننده مدت زمانی است که نیاز است برای زمان طلاق در نظر بگیریم.

اگر مرد درخواست طلاق دهد و یا طلاق قرار باشد به صورت توافقی انجام شود، مهمترین آیتمی که مشخص کننده مدت زمان طول کشیدن پروسه طلاق است، نحوه پرداخت مهریه است. بدیهی است که اگر زن مهریه خود را ببخشد، روند طلاق هموارتر شده و یک وکیل طلاق می‌تواند در کمتر از 2 ماه، پروسه طلاق و گرفتن طلاق‌نامه را به اتمام برساند.

از سمت دیگر اگر زوجه (زن) هنوز دوشیزه باشد و باکره‌ بودن وی بر اساس گواهی پزشکی قانونی به تایید دادگاه برسد، امکان دریافت شناسنامه جدید نیز وجود خواهد داشت.

در مورد مدت زمان طلاق توافقی در مطلب دیگری به صورت کامل توضیح دادیم که پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را مطالعه نمایید.

حال اگر زن درخواست طلاق داشته باشد و مرد با این موضوع موافقت نکند، مسیر این دست از پرونده‌ها به سمت دیگری خواهد رفت. زن باید عسر و حرج مرد را به اثبات دادگاه برساند و دادگاه مرد را اجبار به طلاق خواهد کرد.

در یکی از پرونده‌ها، خانمی به ما مراجعه کرده بود و عنوان کرده بود که 1 ماه از عقدشان با آقایی می‌گذرد و به تازگی زن برنده لاتاری آمریکا شده و می‌خواهد برای دریافت ویزا از کشور خارج شود. از آنجایی که مرد نمی‌خواهد از ایران خارج شود، زن را ممنوع الخروج کرده و این خانم درخواست طلاق دارد.

در این پرونده با توجه به اینکه اثبات عسر و حرج مرد با توجه به شرایط زندگی این شخص تقریبا ناممکن است، تصمیم گرفتیم که به روش دیگری کراهت زن از زندگی با مرد را به اثبات دادگاه برسانیم و با برگزاری جلسات متعددی بین زن و مرد سعی کردیم موافقت مرد به طلاق را از وی گرفته و حق طلاق را به همسرشان منتقل کنیم.

هزینه وکیل طلاق از طرف زن در این دست از پرونده‌ها با توجه به پیچیدگی‌هایی که دارند، بالاتر از پرونده‌های طلاق توافقی است و استفاده نکردن از یک وکیل پایه یک دادگستری که به قوانین حوزه خانواده اشراف ندارد، عملا زمان ارزشمند شما را برای دریافت طلاق دچار چالش بزرگی خواهد کرد.

اگر در غرب تهران حضور دارید، می‌توانید انجام روند طلاق خود را به بهترین وکیل طلاق توافقی در غرب تهران بسپارید.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

شرایط طلاق گرفتن در دوران عقد

طلاق در حالت‌های مختلف ممکن است شکل بگیرد. این موضوع حتی ممکن است کمی پس از شروع زندگی مشترک و در قالب دوران عقد خود را نشان دهد. به عنوان مثال عواملی نظیر سن کم، فرهنگ‌های متفاوت و نامتعارف، اختلافات خانوادگی، شرایط ناپایدار و … ممکن است باعث شود طرفین به جدایی فکر کرده و این موضوع را عملی کنند.  اختلافات زیاد قطعا باعث می‌شود زوجین قبل از شروع زندگی مشترک، اقدام به جدایی از یکدیگر کنند. در این حالت شرایط مختلفی وجود دارد که گهگاهی از جانب مرد و گهگاهی از جانب زن ایجاد شده و باعث می‌شود زندگی مشترک آن‌ها پایدار نباشد. در ادامه شرایط طلاق در دوران عقد را از جانب مرد و زن پیگیری می‌کنیم.

شرایط طلاق در دوران عقد از طرف مرد

اگر پس از جاری شدن خطبه عقد، مرد متوجه شود که زندگی زناشویی برای وی سخت و دشوار است، می‌تواند با درخواستی یک طرفه، طلاق خود را اعلام کند. در این حالت از طلاق، تمام حق و حقوق که پس از جاری شدن نکاح به زن تعلق می‌گیرد باید توسط مرد پرداخت شود. در این حالت مرد باید مواردی اعم از گواهی عدم سازش، پرداخت تمام حق و حقوق زن مانند مهریه، دادخواست طلاق و … را به دادگاه یا قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده ارائه کند. لازم به ذکر است در این شرایط مرد نیاز به رضایت زن برای جدایی ندارد و می‌تواند درخواست خود را به صورت یک طرفه ارائه کند. البته پرداخت مهریه و سازش با زن می‌تواند روند رسیدگی به پرونده و پیشبرد طلاق را با سرعتی بیشتر همراه کند.

شرایط طلاق در دوران عقد از طرف زن

در طرف مقابل، شرط و شروطی نیز برای زن وجود دارد که می‌تواند با استفاده از آن در دوران عقد از همسر خود جدا شود. شرط طلاق زن برای جدایی در دوران عقد با دوران ازدواج یکسان است. زن برای جدایی از همسر خود باید دلایلی مستحکم و قوی به دادگاه ارائه کند. به عنوان مثال شرایط دشوار زندگی با مرد، مبتلا شدن مرد به بیماری‌های جسمی و روحی، بهره‌مندی از شرایط عسر و حرج، حبس مرد و … می‌تواند شرایط طلاق زن را به شکلی قوی به دادگاه ارائه کند. البته لازم به ذکر است در صورتی که زن دارای حق طلاق باشد، می‌تواند بدون برخورداری از شرایط فوق درخواست خود را مبنی بر طلاق به دادگاه ارائه کند و بدون رضایت او از وی جدا شود. در این حالت اگر زن قصد جدایی داشته و باکره باشد، باید نیمی از مهریه را دریافت کند. در این حالت حتی اگر زن دارای شرایط عسر و حرج هم باشد نمی‌تواند درخواست تمام مهریه را داشته باشد.

آیا به طلاق در دوران عقد، مهریه تعلق می‌گیرد؟

یکی از مواردی که در زمینه طلاق در دوران عقد بسیار متداول و رایج است و افراد زیادی درباره آن سوال می‌پرسند، این است که آیا در طول این فرآیند، مهریه به زن تعلق می‌گیرد یا خیر؟ در دوران عقد و هنگامی که طرفین قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند و این طلاق از جانب مرد ارائه شده باشد، او باید تمام حق و حقوق زن را پرداخت کند. اگر زن در دوران عقد باکره باشد، مهریه‌ای که به او تعلق می‌گیرد نصف مقدار مهریه واقعی است و در صورتی که زن باکره نباشد، مرد وظیفه دارد تمام مهریه را به او پرداخت کند.

همچنین در صورتی که زن باکره باشد و طلاق از نوع بائن باشد، مرد نمی‌تواند به زن رجوع کند. همچنین در صورتی که طلاق از جانب زن ارائه شده باشد و او نیز باکره نباشند، امکان رجوع مرد به زن پس از طلاق نیز وجود ندارد.

گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد لازم است؟

یکی از موارد الزامی که برای طلاق در دوران عقد وجود دارد، ارائه گواهی پزشکی قانونی است. زوجین باید بعد از ارائه درخواست طلاق خود به پزشکی قانونی مراجعه کرده و بررسی‌های لازم انجام شود که آیا زن یا مرد به بیماری‌هایی نظیر جنون، مشکل اعصاب و روان و … دچار هستند یا خیر. لازم به ذکر است که این موارد باعث فسخ نکاح شده و باید توسط پزشک قانونی تایید شوند. همچنین بررسی عدم بارداری، آزمایش بکارت و … نیز از جمله قوانین دوران عقد بوده و زوجین موظفند آن‌ها را به مرجع ذیربط ارائه دهند.

گواهی سلامت بکارت توسط پزشک قانونی صادر شده و به دادگاه ارایه خواهد شد. در صورتی که زن باکره باشد، نصف مهریه و امکان دریافت شناسنامه جدید برای وی فراهم خواهد بود.

مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد

مدارکی که لازم است برای درخاوست طلاق آماده داشته باشید به شرح ذیل می‌باشد:

  • مدارک هویتی طرفین شامل شناسنامه و کارت ملی
  • سند ازدواج
  • گواهی عدم سازش

علاوه بر این مدارک، مدارک لازم برای طلاق توافقی در دوران عقد به شرح ذیل می‌باشند:

  • اصل سند ازدواج
  • اصل شناسنامه و مدارک هویتی
  • توافق نامه‌های لازم در مورد مهریه، حضانت و …
  • گواهی سلامت بکارت
  • وکالت نامه طلاق (در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد)

خدمات طلاق دفتر وکالت خلیل جمعه زاده

ما در دفتر وکالت خلیل جمعه زاده با داشتن تجربه روی بیش از 1000 پرونده طلاق عسر و حرج و توافقی می‌توانیم مشاوره کاملی به شما برای طلاق دهیم و تمامی مراحل را بدون حضور شما طی کرده (حتی نیازی به حضور در دفترخانه برای امضای طلاق نیست!) و طلاق نامه شما را دریافت کنیم.

طلاق یکی از سخت‌ترین پرونده‌هایی است که وکیلان طلاق باید در طول عمر کاری خود انجام دهند و در صورتی که طلاق از طرف زن باشد، این پیچیدگی‌ها چندین برابر خواهند شد و کافیست که با دلایل ناکافی در دادگاه خانواده حضور پیدا کرده و قاضی به طلاق شما رای ندهد که برابر است با زمان و انرژی تلف شده چند ماهه!

در مورد طلاق توافقی به صورت کامل در مطالب مختلف صحبت کردیم ولی به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر به عنوان یک خانم می‌خواهید از همسر خود جدا شوید، مطلب وکیل طلاق از طرف زن را نیز مطالعه نمایید.

به هر حال از طریق دکمه‌های تماس موجود در همین صفحه و یا پر کردن فرم می‌توانید با ما در ارتباط بوده و در اسرع وقت در خدمت شما خواهیم بود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها