Search
Close this search box.

طلاق

12 . 02 . 1403

وکیل طلاق عسر و حرج

وکیل طلاق عسر و حرج کسی است که به تمامی قوانین طلاق اشراف دارد و می‌تواند عسر و حرج زوج را به دادگاه اثبات کند.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

وکیل طلاق عسر و حرج به شخصی گفته می‌شود که توانایی انجام و پیگیری امور طلاق را داشته باشد. هر وکیل طلاق معتبری می‌تواند طلاق شما را با استناد به قوانین عسر و حرج بگیرد ولی بهتر است در این مورد از وکیلی مشورت بگیرید که در این خصوص اطلاعات کافی و تجربه داشته باشد تا روند طلاق شما با سرعت مناسبی طی شود.

در این مطلب به طور کامل می‌خواهیم در مورد طلاق عسر و حرج صحبت کنیم و ببینیم که عسر و حرج به چه معناست و طلاق در این حالت به چه شکلی می‌تواند به دست بیاید.

عسر و حرج به چه معناست؟

اثبات عسر و حرج یکی از مهم‌ترین دلایلی می‌باشد که با استناد به آن زوجه ‌می‌تواند برای ارائه دادخواست طلاق اقدام کند. منظور از عسر و حرج به وجود آمدن شرایط سخت و غیرمتعارف برای زوجه می‌باشد که خارج از تحمل وی است.

در چنین شرایطی زوجه می‌تواند با مراجعه به یک وکیل عسر و حرج برای جدا شدن از همسر خود اقدام کند. اثبات عسر و حرج در دوران عقد هم امکان پذیر است، زیرا پس از جاری شدن خطبه عقد تمامی حقوق ذکر شده در عقدنامه به زوجه تعلق می‌گیرد و در صورتی که زوج به تکالیفی که بر عهده دارد پایبند نباشد، عسر و حرج صورت می‌گیرد. البته با توجه به این که هنوز زوجین در یک منزل زندگی نمی‌کنند، اثبات برخی موارد عسر و حرج سخت و ناممکن است.

با توجه به نسبی بودن تحمل یا عدم تحمل زندگی زناشویی در شرایط دشوار، نمی‌توان ادعا کرد که زوجه می‌تواند با شرایط نامساعد زندگی مدارا کند. ممکن است شرایطی که برای یک سری از افراد قابل تحمل است، برای فرد دیگری غیر قابل تحمل باشد. از این رو وقتی زوجه اظهار عسر و حرج در زندگی زناشویی ‌می‌کند، همین ادعا دلیل محکمی برای وجود عسر و حرج در زندگی وی می‌باشد. در واقع در طلاق‌های منسوب به عسر و حرج نیازی به اثبات مشقت‌های روانی و احساسی برای زوجه ندارد و صرفا باید مصادیق عسر و حرج در دادگاه ثابت شود.

راه های اثبات عسر و حرج

ماده 1130 حقوق مدنی می‌گوید:

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

طبق تبصره ماده 1130 قانون مدنی، از جمله شرایط و موضوعاتی که منجر به طلاق با استناد به عسر و حرج می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعتیاد همسر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی و امتناع وی از مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و یا مصرف مجدد وی پس از ترک
  • برقراری رابطه نامشروع با زن یا زنان دیگر
  • عدم توانایی مرد در تهیه منزل شخصی با گذشت چندین سال از ازدواج
  • عدم پرداخت نفقه به مدت 6 ماه متوالی
  • ازدواج مجدد و مخفیانه زوج
  • ناتوانی زوج در فرزندآوری
  • رها کردن خانواده و منزل به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در طول یکسال آن هم بدون دلیل قابل قبول و رضایت زوجه
  • بیماری سخت، لاعلاج و طولانی مدت مرد مانند ایذر، قطع عضو و …
  • مشکلات زناشویی و انتظارات جنسی نامتعارف زوج از زوجه
  • ارتکاب به جرم هایی که محکومیت‌های بیشتر از 5 سال به همراه دارد و حیثیت زوجه را خدشه‌دار می‌کند.
  • بد رفتاری‌های زوج مانند ضرب و شتم و سو رفتاری که منجر به آسیب دیدن روحی و جسمی زوجه شود.

برای این که زوجه بتواند با استناد به موارد ذکر شده، دادخواست طلاق خود را در دادگاه به سرانجام برساند، لازم است که از طرق مختلف عسر و حرج بودن شرایط زندگی را به دادگاه ثابت کند. در طلاق عسر و حرج نحوه اثبات ادعای زوجه با توجه به نوع مشکلی که در زندگی زناشویی با آن روبرو است، متفاوت می‌باشد.

برای مثال چنانچه زوج به دلیل جرم و جنایتی، محکوم به بیش از 5 سال زندان شده باشد، زوجه می‌تواند ادعای خود را مبنی بر عسر و حرج بودن زندگی از طریق ارائه دادنامه مربوطه به دادگاه ثابت کند. همچنین در صورتی که زوجه توسط همسر خود مورد ضرب و شتم قرار گرفته باشد، می‌تواند از طریق شهادت شهود، استشهاد محلی، و یا ارائه گواهی پزشکی قانونی، ادعای خود را در دادگاه ثابت کند.

اگر عدم فرزندآوری زوجین به دلیل ناتوانی زوج باشد، در صورتی که زوجه تمایل به داشتن فرزند داشته باشد، می‌تواند با گزارشات، آزمایشات و مدارک پزشکی معتبر رای دادگاه را به نفع خود صادر کرده و از همسر خود جدا شود.

با توجه به پیچیدگی ها و تخصصی بودن مراحل اثبات ادعای عسر و حرج، حضور یک وکیل عسر و حرج در تمامی مراحل و جلسات دادگاه می‌تواند ضمن آرامش بخشیدن به زوجه، احتمال موفقیت وی در دادگاه را افزایش دهد.

طلاق در دوران عقد از طرف زن مورد دیگری است که نیاز شما به یک وکیل عسر و حرج را افزایش می‌دهد.

وکیل اثبات عسر و حرج

وکیل اثبات عسر و حرج به عنوان یک وکیل متخصص در حوزه طلاق‌های با استناد به عسر و حرج ‌می‌تواند با ارائه مدارک و مستندات محکم به دادگاه، درخواست موکل خود را مبنی بر جدا شدن از همسر دارای شرایط عسر و حرج به سرانجام برساند. یک وکیل عسر و حرج ‌می‌تواند ضمن ارائه مشاوره‌های مربوطه به موکل خود، با تکیه بر دانش و تجربه‌ای که در این زمینه دارد، مراحل طلاق را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بسیار آسان‌تر پیش ببرد.

در واقع می‌توان گفت بهترین راه تادیب و طلاق از مرد، اثبات عسر و حرج از طریق یک وکیل عسر و حرج است که به عنوان یک وکیل خانواده و مشاور حقوقی در تمامی مراحل طلاق حضور دارد و عسر و حرج را به دادگاه اثبات می‌کند.

طلاق عسر و حرج، سریع ترین راه برای طلاق از طرف زن محسوب نمی‌شود ولی یکی از معدود راه‌هایی است که زن می‌تواند با استفاده از آن، طلاق خود را از همسرش بگیرد.

یکی دیگر از مواردی که وکیل عسر و حرج در رابطه با آن با موکل خود صحبت خواهد کرد، بائن بودن طلاق عسر و حرج می‌باشد. با توجه به بائن بودن این طلاق، زوج حق رجوع به زوجه (پس از طلاق) برای ادامه زندگی مشترک را ندارد، در غیر این صورت صدور حکم طلاق به خواست زوجه امری بی‌فایده تلقی می‌شود. به این موضوع طلاق بائن گفته می‌شود.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

وضعیت مهریه در طلاق عسر و حرج

مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زوجه در عقدنامه ذکر شده است که زوج وظیفه دارد آن را به همسر خود بپردازد. ممکن است به نظر برسد که در طلاق عسر و حرج که به درخواست زوجه صورت می‌گیرد، مهریه از زوجه سلب شده و به زوج بخشیده می‌شود. در حالی که در طلاق عسر و حرج نه تنها زوجه می‌تواند مهریه خود را به طور کامل دریافت کند، بلکه می‌تواند با کمک یک وکیل عسر و حرج، پرداخت های معوق خود را نیز مانند اجرت المثل یا نفقه پرداخت نشده را درخواست و از زوج دریافت کند. البته در برخی موارد زوجه برای سرعت بخشیدن به روند طلاق، تمام یا بخشی از مهریه خود را به زوج می‌بخشد.

هزینه وکالت طلاق عسر و حرج

هزینه وکالت طلاق عسر و حرج بستگی به پرونده شما و شرایطی دارد که می‌توانید درخواست طلاق خود را به دادگاه ارایه نمایید. با اینکه نمی‌توان رقم دقیقی برای هزینه وکیل طلاق عسر و حرج عنوان کرد ولی دانستن شرایط پرونده و مشاوره حضوری با وکیل می‌تواند ابعاد پرونده را بیش از پیش مشخص کند و در جلسه حضوری یا تلفنی هزینه وکالت طلاق به شما گفته خواهد شد.

نمونه دادخواست طلاق عسر و حرج

خواهان: ریحانه …..

خوانده: داریوش ……………….

تعیین خواسته و بهای آن: طلاق به درخواست زوجه

دلایل و منضمات:

1) سند ازدواج شماره ……….. مورخ ۱۹ /۱۱/۷۱ دفتر رسمی ازدواج شماره ۱۲۷ تهران

2) شناسنامه به شماره …………. مورخ ۱/۳ /۵۵

دادخواست

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام، احتراماً به استحضار می رساند به موجب سند ازدواج که تصویر آن پیوست دادخواست تقدیم می گردد، در تاریخ ۱۹/۱۱/۷۱ با خوانده ازدواج نموده که حاصل این ازدواج یک پسر و یک دختر می باشد و در حال حاضر قادر به ادامه زندگی مشترک هم نمی باشیم لذا با توجه به اینکه مطابق با شرط ضمن عقد نکاح (عسر و جرح) حق درخواست طلاق دارم و رسیدگی و صدور حکم شایسته مبنی بر طلاق مورد مورد استدعا می باشد.

با تشکر

نمونه رای طلاق عسر و حرج

در خصوص دادخواست خانم ریحانه……   به طرفیت آقای داریوش ……………. به خواسته صدور حکم طلاق به لحاظ عسر و حرج به شرح دادخواست، دادگاه با توجه به روند مصدق سند نکاحیه وجود علقه زوجیت دائم بین طرفین را محرز دانسته و نظر به اینکه تلاش دادگاه و داوران در جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین مؤثر واقع نگردیده و خوانده دفاع و ایراد مؤثری نسبت به ادعای خواهان ابراز ننموده لذا دادگاه، تحقق عسر و حرج را محرز و مسلم دانسته و به استناد مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون م و مواد ۳۰ و ۳۳ قانون حمایت خانواده تبصره و ماده ۳۱ قانون ثبت احوال مبادرت به صدور حکم طلاق نموده و به خواهان اجازه می‌دهد تا با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و با بذل تمام مهریه در حق خوانده و قبول بذل به وکالت از وی پس از اجرای صیغه طلاق خلعی نوبت اول نسبت به ثبت آن اقدام نماید.

سر دفتر جهت اعمال نمایندگی حق وجه اضافی ندارد. زوجه هیچ ادعای مالی علیه همسرشان ندارد و فرزندان از سن حضانت خارج و جهیزیه در اختیار زوجه است و زوجه باردار نیست. زوج به زوجه در دادگاه وکالت در طلاق داده با حضور در دفترخانه به جای زوج هم امضا نماید. رعایت وجود شرایط صحت اجرای صیغه طلاق از جمله مراعات مواد ۱۳۳۴، ۱۳۴۰ و ۱۳۴۱ قانون مدنی حسب مورد بر عهده مجری صیغه طلاق خواهد. عده این طلاق از تاریخ وقوع آن سه طهر است، مدت اعتبار این حکم شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. این رأی حضوری و ظرف ۲۰ روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران و پس از آن ظرف ۲۰ روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها