Search
Close this search box.

طلاق

12 . 02 . 1403

مدت زمان طلاق توافقی

مدت زمان گرفتن طلاق توافقی بستگی به شرایط طلاق و وکیلانی دارد که اختیار می‌کنید.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

طلاق توافقی، یکی از انواع طلاق به شمار می رود که زن و مرد برای جدایی و حل و فصل موضوعات مالی و غیر مالی خود از جمله مسائل مربوط به فرزندان مشترک خود، توافق می کنند. یک وکیل طلاق حرفه‌ای معمولا در ابتدا به شما پیشنهاد می‌کند که با همسر خود به توافق رسیده و روند طلاق توافقی را اجرا کنید.

اما مهم ترین سوالی که در این میان مطرح می شود این است که مدت زمان طلاق توافقی زوجین چقدر است و این فرایند چقدر طول می کشد؟

طلاق توافقی چیست؟

در طلاق توافقی زن و مرد روی تمام موارد مربوط به امور مالی و غیر مالی میان خود به تفاهم رسیده و تصمیم می گیرند از یکدیگر جدا شوند. در این صورت این توافق در دادگاه ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد.

یکی از دلایل عمده انتخاب طلاق توافقی از سوی زوجین این است که رسیدگی و انجام تشریفات قانونی برای صدور حکم طلاق معمولا زمان بر بوده و از سوی دیگر از نظر روحی و روانی نیز مشکلات عدیده ای را برای زوجین و فرزندان آن ها به وجود می آورد. بنابراین بسیاری از زوجین که در تصمیم به جدایی خود قاطع هستند، طلاق توافقی را به عنوان راهی آسان تر انتخاب می کنند.

آنچه که در طلاق توافقی باید مورد توجه قرار گیرد، توافق زن و شوهر بر انجام طلاق توافقی و همچنین توافق در مورد مهریه، حضانت فرزندان، مقدار و نحوه دریافت نفقه، نحوه و مدت ملاقات با فرزندان است. این توافقات مورد قبول دادگاه ها بوده و همین موضوع معمولا سبب تسهیل فرایند جدایی زوجین می شود. به عبارت دیگر تفاهم آن ها درخصوص موارد ذکر شده باعث می شود تا دادگاه ها نیز سخت گیری کمتری داشته باشند.

مراحل دریافت طلاق توافقی

برای انجام طلاق توافقی لازم است تا مراحل زیر را انجام دهید:

ثبت نام در سامانه طلاق یا تصمیم: زوجین قبل از هر کاری  در زمینه طلاق توافقی، باید به سایت تصمیم مراجعه نموده و با ثبت نام در این سایت و تعیین وقت به مرکز غربالگری و مشاوره در نزدیکی محل سکونت خود رفته تا به یک روانشناس برای مشاوره معرفی شوند. درصورتی که مشاوره کارساز نباشد، گواهی عدم انصراف از طلاق از سوی مشاور صادر می شود.

ثبت دادخواست طلاق توافقی: در این مرحله، پس از اخذ گواهی عدم انصراف طلاق از سوی مرکز مشاوره و در صورت اصرار آنها به جدایی، دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد.

تعیین محل دادرسی: پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی، بر اساس محل سکونت مشترک زوجین، دادگاه صالح رسیدگی به موضوع تعیین شده و تاریخ رسیدگی مشخص می گردد. تعیین وقت و محل دادرسی به واسطه ابلاغیه به زوجین یا وکلای ان ها اطلاع داده می شود. البته صدور ابلاغیه از طریق پیامک نیز انجام می گیرد که زوجین می توانند به لینک سامانه ابلاغ الکترونیکی سنا مراجعه و از جزئیات آگاه شوند.

صدور رای طلاق: در این مرحله با صدور رای دادگاه، زن و مرد ظرف مدت سه ماه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق مراجعه کنند. زوجین باید توجه داشته باشند که بدون رای دادگاه نمی توانند به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نمایند، از سوی دیگر هیچ دفترخانه ای نیز بدون رای دادگاه حق ثبت طلاق را ندارد.

در مراحل طلاق توافقی ذکر دو نکته حایز اهمیت است، اول اینکه برای صدور گواهی عدم سازش باید باردار نبودن زن برای دادگاه اثبات شود و مورد دوم باکره بودن زن در دوران عقد است که برای صدور گواهی عدم سازش به دادگاه ارائه می شود.

مدت زمان طلاق توافقی با وکیل

طلاق توافقی هم نیازمند بررسی و رسیدگی اداری و قضایی است و به همین دلیل استفاده از وکیل در طلاق منجر به کاهش زمان در صدور حکم طلاق می شود. به طور کلی مدت زمان طلاق توافقی با وکیل کوتاهتر از اقدام بدون حضور وکیل است، چراکه وکیل متخصص، پرونده و اسناد را بدون دردسر و اشتباهات رایج که بعضا از سوی زوجین اتفاق می افتد، جلو می برد.

از سوی دیگر با استفاده از وکیل، دیگر نیازی به حضور زوجین در فرایند رسیدگی و صدور حکم نیست. در واقع سریع‌ترین راه طلاق از طرف زن، همین طلاق توافقی با وکیل است.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل

همانطور که در مورد قبل گفته شد حضور وکیل، زوجین را از برخی از اشتباهات رایج که ممکن است در فرایند تنظیم دادخواست و ارائه اسناد و مدارک داشته باشند، در امان نگه می دارد. بنابراین مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل ممکن است زمان برتر باشد.

از سوی دیگر طرفین بدون حضور وکیل، در تمامی موارد باید شخصا حضور داشته باشند، بنابراین اگر به هر دلیلی امکان حضور نداشته باشند، قطعا منجر به تاخیر در رسیدگی به پرونده و صدور حکم خواهد شد. اما معمولا زمان طلاق توافقی بدون حضور وکیل چیزی بین 6 تا 9 هفته خواهد بود.

اگر طلاق در دوران عقد از طرف زن و به صورت توافقی بخواهد انجام شود، تفاوتی با حالت‌های دیگر ندارد و وکیل می‌تواند این زمان را تا حد بسیار زیادی برای شما کاهش دهد.

مدت زمان طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور نیز با توجه به اینکه در ایران حضور ندارند، کمی متفاوت است. این دسته از موکلان باید وکالت خود را از طریق سامانه میخک به یک وکیل پایه یک دادگستری داده و با توجه به اینکه نیازی به شرکت در جلسات مشاوره حضوری ندارند، می‌توان روند طلاق را برای آن‌ها سرعت بخشید.

مدت زمان طلاق توافقی در دوران عقد

برخی از زوجین قبل از مراسم ازدواج و به عبارت دیگر در دوران عقد نیز به این نتیجه می رسند که از یکدیگر جدا شوند. این موضوع که فرایند صدور طلاق توافقی در دوران عقد یا نامزدی چقدر طول می کشد، کاملا به شرایط زوج و زوجه بستگی دارد.

توافقات صورت گرفته بین آن ها می تواند فرایند رسیدگی و صدور حکم را تسریع ببخشد. اما به صورت کلی مدت زمان طلاق توافق در دوران عقد معمولا بین یک الی دو ماه خواهد بود که باز هم به توافقات زوجین و مهارت و تخصص وکیل طلاق توافقی آن ها بستگی دارد.

در مورد طلاق توافقی در دوران عقد ذکر این نکته نیز ضروری است که در صورتی زوجین رابطه جنسی با یکدیگر نداشته باشند، نیمی از مهریه به زوجه تعلق می گیرد. به همین منظور و بعد از مرحله ارائه درخواست طلاق، دادگاه خانواده، زوجه را به پزشکی قانونی جهت معاینه بکارت معرفی می نماید.

البته درصورتی که طرفین به توافق رسیده باشند و زن مهریه خود را ببخشد، در این صورت این مرحله از فرایند طلاق در دوران عقد، حذف خواهد شد و دادگاه نیز براساس توافق زوجین رای صادر خواهد کرد.

سوالات متداول

1- مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

مدت زمان طلاق توافقی بسته به شهر و استانی که در آن حضور دارید، متفاوت است. ولی اگر در شهر تهران حضور دارید و می‌خواهید پروسه طلاق توافقی را به ما بسپارید، ما این کار را در حداکثر 20 روز برای شما انجام خواهیم داد.

2- آیا الزامی وجود دارد که در جلسات مشاوره حضور داشت؟

به صورت قانونی شما ملزم هستید که در جلسات مشاوره، حضور داشته باشید ولی برای اطلاع دقیق از مدت زمان این جلسات می‌توانید با ما تماس گرفته و در مورد روش‌های کاهش زمان طلاق شما راهکارهایی ارایه خواهیم داد.

3- اگر زوجین یا یکی از آن‌ها در خارج از کشور باشد، نیازی به رفتن به مشاوره است؟

در صورتی که زوجین در خارج از کشور اقامت داشته باشند، الزامی برای رفتن به مشاوره نیست و همکاران ما در دفتر وکالت خلیل جمعه زاده پیگیری‌های مربوطه را انجام خواهند داد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها