Search
Close this search box.

ابطال سند رسمی

12 . 02 . 1403

ابطال بخشی از سند رسمی

ابطال بخشی از سند رسمی یکی از سوالات موکلان است که می خواهند بدانند که روند این کار به چه صورتی باید انجام شود.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

ابطال بخشی از سند رسمی یکی از بخش‌هایی است که بعضی از موکلین را گمراه کرده و نمی‌دانند که چگونه باید درخواست خود را به دادگاه تقدیم کنند.

به عنوان یک وکیل ابطال سند رسمی در طول چند سال اخیر با پرونده‌های متعددی روبه‌رو شدیم که در آن موکلان از ما درخواست ابطال سند رسمی شخصی دیگر را داشته‌اند در صورتی که فقط بخشی از سند رسمی صادر شده مشکل دار بوده است.

بنابراین تصمیم گرفتیم که در این مطلب به صورت کامل در مورد ابطال قسمتی از سند رسمی صحبت کرده و ببینیم که چگونه می‌توانیم دادخواست خود را به دادگاه بدهیم.

ابطال سند رسمی در چه مواقعی انجام می‌شود؟

وقتی که صحبت از سند رسمی به میان می‌آید، منظور اسنادی است که طبق تشریفات خاصی و توسط یک مامور دولتی ثبت و نوشته شده است. تمامی اسنادی که در دفترهای اسناد رسمی ثبت و تحریر می‌شود، یک سند رسمی می‌باشد. در مقابل سند رسمی، سند عادی نیز وجود دارد که از حیث اعتبار، جایگاه پایین‌تری را نسبت به اسناد رسمی دارد ولی در مواقعی می‌توان با استناد به آن‌ها، حق خود را بگیریم

در مورد تفاوت سند رسمی و سند عادی در مطلب ابطال سند رسمی با مبایعه نامه عادی به صورت مفصل صحبت کردیم و به شما پیشنهاد می‌کنیم، این مطلب را مطالعه نمایید.

وقتی که صحبت از ابطال سند رسمی به میان می‌آید باید به این موضوع توجه داشته باشید که از آنجایی که این اسناد از اعتبار و جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند، نمی‌توان با یک نامه نگاری ساده و یا مراجعه به یک دفترخانه نسبت به ابطال آن‌ها اقدام کرد و روال اداری مشخصی برای ابطال آن‌ها وجود دارد که به دو مورد آن اشاره خواهیم کرد.

1- درخواست اداره ثبت اسناد رسمی: اگر در اداره ثبت اسناد رسمی مشخص شود که یک سند رسمی صادر شده با سند رسمی دیگر صادر شده توسط این اداره معارض است و برای یک ملک یکسان، 2 سند مالکیت صادر شده است، سند معارض توسط این اداره باطل شده (البته با طی روند مشخص اداری) و این موضوع به اطلاع کسی که به نام وی سند معارض ثبت شده، خواهد رسید.

2- درخواست یک شخص به دادگاه حقوقی: ممکن است که یک سند رسمی به دلایل مختلفی به نام شخص دیگری صادر شده باشد. مثلا شخصی با جعل سند، سند مالکیت یک ملک را به نام خود کرده باشد. در این مواقع خواهان (مالک واقعی) باید به یک دادگاه حقوقی مراجعه کرده و درخواست ابطال سند رسمی را به این دادگاه ارایه کند و یا با کمک یک وکیل ملکی دادخواست خود را تقدیم دادگاه کند.

دادگاه بعد از بررسی دقیق پرونده و بررسی شواهد و مدارک ممکن است به نفع خواهان رای داده و سند رسمی صادر شده را باطل اعلام کند. در مطلب دیگرمان یعنی مدارک لازم برای ابطال سند رسمی به صورت مفصل در این مورد صحبت کردیم.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

ابطال قسمتی از سند رسمی

حال با دانستن این جزییات در نظر داشته باشید که روال ابطال بخشی از سند رسمی نیز مانند ابطال کل سند رسمی است و برای اینکه این موضوع را به صورت کامل برای شما توضیح دهیم، بهتر است که یک پرونده واقعی را با یکدیگر بررسی کنیم.

در پرونده اخیر یکی از موکلان ما ادعا کرد که یک ساختمان نوساز و دو طبقه (هر طبقه 1 واحد) را از شخصی خریداری کرده و این ساختمان دارای یک پارکینگ سندی بوده است. در زمان مبایعه نامه، پارکینگ نیز به واحد وی فروخته شده است و بعدا متوجه شده که واحد دیگری که در این ساختمان وجود دارد، توانسته در سند مالکیت خود، پارکینگ مذکور را به نام خود ثبت کرده و این امر در سند رسمی وی لحاظ شده است.

در این پرونده با ارایه دادخواست ابطال قسمتی از سند رسمی به دادگاه حقوقی و ارایه مدارک خود توانستیم پارکینگ اضافه شده به سند دیگر را باطل کرده و آن را به سند رسمی موکل خود اضافه کنیم.

از آنجایی که روال پیگیری دادخواست‌های ابطال سند رسمی با ابطال بخشی از این اسناد با یکدیگر تفاوتی ندارد، باید توجه داشته باشید که مهمترین چیزی که در این دست از پرونده‌ها وجود دارد این است که شما بتوانید مدارک کاملی را به دادگاه ارایه کرده و حقانیت خود را به دادگاه اثبات کنید.

در واقع نقش یک وکیل ابطال سند رسمی در این دسته از پرونده‌ها بسیار پر رنگ است و اگر بتواند یک دادخواست با جزییات کامل و به همراه مدارک مستدل را به دادگاه ارایه کند، می‌تواند در دادگاه برنده شده و حق موکل خود را باز پس بگیرد.

از آنجایی که مدت زمان ابطال سند رسمی معمولا طولانی (بین 6 الی 9 ماه) است، باید توجه داشته باشید که در صورتی که دادخواست ارایه شده توسط شما دارای دلایل و مدارک کافی نباشد، در جلسه اول دادگاه قاضی رای به غیر قابل استماع بودن دادخواست را داده و مجبور هستید که کل این روند را یا از ابتدا طی کرده و یا در صف دادگاه‌های تجدید نظر معطل بمانید. پس به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما قبل از حضور در دادگاه و ارایه دادخواست خود با یک وکیل ابطال سند رسمی حرفه‌ای در این مورد صحبت کرده و کار پیگیری پرونده خود را به وی بسپارید.

نمونه دادخواست ابطال قسمتی از سند رسمی

در ادامه نمونه‌ای از دادخواست ابطال بخشی از سند رسمی را مشاهده می‌کنید.

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی

احتراماً به استحضار می ‌رساند:

اینجانب (نام و نام خانوادگی خواهان)، کد ملی (کد ملی خواهان)، با تاکید بر اینکه مطابق سند مالکیت شماره … مورخ (تاریخ) مالکیت (توصیف دقیق ملک) را دارم.

متاسفانه بعد از خرید یک خانه و در زمان مراجعه به دفتر اسناد رسمی برای ثبت سند رسمی، متوجه شده‌ایم که تنها پارکینگ ملک معرفی شده، به نام واحد دیگر سند خورده است. در صورتی که در مبایعه نامه ذکر شده که مالک این پارکینگ واحد ما است و قرار بود به صورت رسمی در سند آورده شود.

بنا به موارد فوق و بر اساس مصوبات قانونی، من خواهان ابطال بخشی از سند رسمی مالکیت مذکور به نام این اشخاص هستم و از دادگاه محترم درخواست می ‌کنم تا این موضوع را بررسی نموده و حکم ابطال قسمتی از سند مالکیت را صادر فرمایید. همچنین از دادگاه محترم تقاضا دارم تا مراتب را تعقیب کرده و هزینه دادرسی و خسارات قانونی مورد استدعا از طرف این اشخاص را صادر کند.

محل امضاء: ………………………..

تاریخ: ………………………….

نام و نام خانوادگی خواهان: …………………

شماره تماس: ………………………….

آدرس: …………………………………..

(امضا و مهر)

خدمات دفتر وکالت خلیل جمعه زاده

ما در دفتر وکالت خلیل جمعه زاده و با داشتن بیش از 8 سال سابقه وکالت در موضوع ابطال سند رسمی می‌توانیم به شما برای حل مشکل‌تان کمک کنیم و کافیست از طریق فرم موجود در همین صفحه و یا تماس با دفتر ما در مورد جزییات پرونده خود صحبت کرده و با مشاوره حضوری ما، دادخواست خود را به دادگاه با جزییات کامل ارسال کنید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها