Search
Close this search box.

کلاهبرداری

12 . 02 . 1403

وکیل کلاهبرداری ماشین

وکیل کلاهبرداری ماشین با اشراف کامل به قوانین کلاهبرداری و همچنین داشتن تخصص در حوزه خودرو می‌تواند این پرونده‌ها را پیگیری کند.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

وکیل کلاهبرداری ماشین، یک وکیل متخصص در امر کلاهبرداری است که به صورت مشخصی در زمینه خودرو و ماشین اطلاعات گسترده‌ای دارد و می‌تواند در چنین پرونده‌هایی ورود کند. با توجه به بالا بودن قیمت خودرو و تبدیل شدن این کالا به یک محصول سرمایه‌گذاری، تعداد پرونده‌های کلاهبرداری در سال‌های اخیر افزایش داشته و یک وکیل کلاهبرداری باید در این زمینه نیز تجربه و تبحر زیادی داشته باشد تا بتواند حقوق موکل خود را در دادگاه‌ها باز پس بگیرد.

در این مطلب به صورت کامل در مورد کلاهبرداری‌های خودرو و انواع روش‌های آن صحبت خواهیم کرد.

انواع کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو

برای اینکه در دام کلاهبرداران حوزه خودرو قرار نگیرید، باید با انواع این دسته از کلاهبرداری‌ها آشنا شوید. در واقع این افراد به شیوه‌های مختلفی اقدام به انجام کار خود کرده و اموال افراد را بالا می‌کشند. در این مقاله قصد داریم مهم‌ترین و البته کامل‌ترین لیست از این کلاهبرداری‌ها را به شما مخاطبین گرامی معرفی کنیم. در ادامه این موارد عنوان شده‌اند:

فروش امتیاز خرید خودرو

کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو از طریق ماشین صفر انجام می‌شود. در واقع در حال حاضر خودروسازان کشور برای فروش محصولات خود، قرعه‌کشی یا سایر شرایط را انتخاب می‌کنند. این شرایط حائز تعدادی مقررات است. به عنوان مثال باید شخص دارای گواهینامه بوده و هیچ پلاکی به نام او ثبت نشده‌باشد. همین موضوع باعث می‌شود افراد متقاضی پالایش شده و تعداد آن‌ها محدود شود. چنین موضوعی بستر را برای کلاهبرداران ایجاد می‌کند تا از طریق خرید امتیاز افراد، وارد این ماجرا شوند. در این حالت توصیه می‌شود حتما در هنگام رد و بدل سند، اسناد رسمی و مبایعه‌نامه را به شکل مناسبی تنظیم نمایید.

فروش اقساطی خودرو

تعدادی از شرکت‌های لیزینگی که معتبر نمی‌باشند با ارائه شرایط فروش فوق‌العاده قصد دارند به صورت نقدی یا قسطی، خودروی خود را به فروش برسانند. این شرکت‌ها پس از آنکه در چند مرحله، تعدادی پیش‌پرداخت مشتریان را دریافت می‌کنند، پا به فرار گذاشته و ناپدید می‌شوند. برای عدم تحقق چنین موضوعی، توصیه می‌شود حتما خودروی خود را از مراجع معتبر و مورد صلاحیت خریداری نمایید.

در این حالت، کلاهبرداران با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، روزنامه‌ها و … اقدام به فروش اقساطی خودرو کرده و بعد از دریافت چند قسط، متواری می‌شوند. این شیوه کلاهبرداری می‌تواند به روش‌های پانزی و روش‌های دیگر نیز صورت بگیرد.

ایجاد رقابت صوری

یکی از روش‌های قدیمی کلاهبرداری فروش خودرو، آمدن شخص دیگری به عنوان خریدار است. به این صورت که شما در حال بررسی خودرو مورد نظر خود هستید و خریدار دوم (که با فروشنده همکاری می‌کند!) سر رسیده و با گفتن خوبی‌های خودرو و پوشاندن عیب‌های آن، سعی در خرید خودرو به صورت صوری کرده و باعث ایجاد جو روانی می‌شود. در این روش از کلاهبرداری که شاید نتوان در دادگاه‌ها به عنوان کلاهبرداری به آن استناد کرد، هدف پرت کردن حواس شما از عیب‌های خودرو و فروش خودروی معیوب به شماست.

تعویض خودرو در هنگام تحویل

یکی از بیشترین مواردی که در کلاهبرداری خودرو مشاهده می‌شود، در تنظیم قولنامه و تعویض خودرو است. به عبارتی ممکن است مشتری برای خرید خودرو، به یک نمایشگاه اتومبیل مراجعه نماید و تصمیم به خرید خودروی X کند. حال ممکن است فروشنده خودروی مورد معامله را با خودروی دیگری تعویض نماید. به عبارتی تنها مدل این دو خودرو یکسان باشند اما سایر موارد اعم از قطعات و کلیت خودرو متفاوت از خودروی انتخاب‌شده باشد. در چنین مواردی توصیه می‌شود حتما اقدام به تهیه قولنامه نمایید و در آن نیز شماره شاسی و سایر جزئیات خودرو را قید نمایید. علاوه بر این می‌توانید از یک کارشناس کاربلد در این زمینه استفاده نمایید تا از هرگونه کلاهبرداری در خرید خودرو، جلوگیری شود.

فروش اینترنتی خودرو

کلاهبرداری اینترنتی یکی از شیوه‌های نوین و جدید کلاهبرداری در عصر کنونی است. این نوع از کلاهبرداری در زمینه‌های مختلفی رخ می‌دهد. یکی از این موارد کلاهبرداری خودرویی است. در این حالت ممکن است شخص درون یک سایت، آگهی از خودرو قرار دهد در حالی که هیچ خودرویی ندارد. در این حین ممکن است فروشنده‌ای تماس بگیرد و خواهان خرید خودرو باشد. در چنین حالت شخص آگهی‌کننده با دریافت مبلغی به عنوان بیعانه، یک قرار ملاقات تعیین می‌کند اما در روز موعود، خبری از وی پیدا نمی‌شود. توصیه می‌شود برای جلوگیری از وقوع چنین چیزی، حتما قبل از واریز وجه، اقدام به بررسی و بازدید از خودرو کرده و با فروشنده آشنا شوید تا امکان کلاهبرداری خودرو به طور کامل سلب شود.

خودرو با آپشن‌های متفرقه

در زمینه خودروهای خارجی، ممکن است فروشنده وعده تحویل یک خودروی فول آپشن را به شما ارائه دهد اما خودروی مورد نظر لو آپشن باشد. در این حالت فروشنده آپشن‌های اعلام شده را به صورت دستی بر روی اتومبیل قرار می‌دهد. در این حالت خریدار مبلغ یک خودروی فول آپشن اورجینال را پرداخت می‌کند اما یک خودروی لو آپشن که آن دسته از امکانات بر روی آن به صورت فیک نصب شده است را دریافت می‌نماید. در این زمینه نیز توصیه می‌شود از یک کارشناس خبره به جهت جلوگیری از هرگونه کلاهبرداری استفاده نمایید.

ارزان فروختن خودرو

یکی از مواردی که تعداد آن نیز کم نمی‌باشد این است که خریدار را با ارائه اصطلاحاتی اعم از فروش به دلیل مهاجرت یا فروش به دلیل پول لازم‌بودن، وسوسه می‌کنند. در چنین حالتی شخص هرگز قصد انجام چنین کاری را ندارد و تنها می‌خواهد خودروی خود را به فروش برساند. علت ارزان بودن قیمت خودرو نیز ممکن است مربوط به یک نقض یا آسیبی باشد که خودرو دارد.

فروش خودرو با قطعات سرقتی

در این روش فروشنده خودرو با دانستن عیب‌های خودرو، مثلا تصادفی بودن آن، اقدام به فروش خودرو به شما به عنوان خودروی کاملا سالم می‌کند. ولی در این حالت قطعات خودرو با استفاده از قطعات یدکی یا دزدی تعویض شده است که شناسایی قطعات دزدی بر روی خودرو برای یک فرد معمولی، کار بسیار سختی است. با توجه به اینکه شماره موتور و شماره شاسی منحصر به فرد هستند و در زمان تعویض پلاک بررسی می‌شوند، خریدار بعد از مراجعه به مراکز تعویض پلاک متوجه این موضوع شده و امکان تعویض پلاک و تنظیم برگ سبز خودرو به نام خود را نخواهد داشت.

دستکاری کیلومتر خودرو

یکی از مواردی که در کلاهبرداری خودرو به کرات مشاهده می‌شود، دستکاری کیلومتر خودرو است. در این حالت بسیاری از فروشندگان برای اینکه خودروی خود را نو و سالم نشان دهند، اقدام به دستکاری کیلومتر خودرو می‌کنند. این حرکت باعث می‌شود خریدار آگاه شود که خودروی مورد نظر کم‌کار بوده و آسیب جدی ندارد.

فروش خودرو با مدارک جعلی

مدارک خودرو از مهمترین موارد در معاملات است. در حین بررسی خودرو حتما مدارک آن را نیز ریزبینانه بررسی نمایید تا از وجود هرگونه مشکلی در آن مطلع شوید.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

برای چه مواردی نمی توان از فروشنده خودرو شکایت کرد؟

معاملات خودرو هر روز انجام می‌شود و افراد زیادی روزانه به انجام چنین معاملاتی مشغول می‌باشند. در این حین ممکن است تمام معاملات به شکل مناسب پیش نرود و خریدار از انجام معامله منصرف شود. در این حالت این سوال پیش می‌آید که در چه مواردی می‌توان از فروشنده خودرو شکایت کرد؟ علاوه بر این طرف مقابل این سوال نیز باید عنوان شود که در چه موضوعاتی نمی‌توان از فروشنده خودروی اعلام شکایت کرد.

در این زمینه برای اینکه بتوانیم از فروشنده خودرو اعلام شکایت نماییم، باید به مواد ۴۲۳ و ۴۲۴ قانون مدنی استنادی داشته باشیم. در ماده ۴۲۳ عنوان شده است:

خیار عیب وقتی برای مشتری ثابت خواهد شد که عیب مخفی و موجود در حین عقد باشد.

منظور از خیار عیب این است که در صورت معیوب بودن و یا داشتن ایرادی در کالا یا محصول فروخته شده، خریدار می‌تواند معامله را برهم بزند.

از آنجایی که در این قانون، قانونگذار نتوانسته است به صورت کامل و جامع منظور خود را از کالای معیوب و نادانی خریدار نسبت به عیب وجود داشته نشان دهد، در ماده 424 قانون مدنی توضیحات بیشتری در مورد آن داده است. ماده 424 قانون مدنی می‌گوید:

وقتی مخفی محسوب می‌شود که مشتری در زمان بیع مطلع به آن نبوده و این مورد اعم از این عدم علم ناشی از آن باشد که عیب واقعا مستور بوده یا اینکه ظاهر بوده ولی مشتری ملتفت آن نشده باشد.

البته ممکن است این موارد کمی سخت و غیرقابل درک باشد که ما آن را به زبان ساده برای شما بیان می‌کنیم. شکایت از فروشنده خودرو هنگامی امکان‌پذیر می‌باشد که خریدار عیب یا نقص موجود در خودرو را مشاهده نکرده باشد. همچنین در این رابطه لزومی ندارد که مشکل مورد نظر مخفی یا قابل رویت باشد. در هر صورت اگر مشتری متوجه آن نشده باشد شکایت از خریدار امکان‌پذیر است.

به عنوان مثال اگر عیب یک خودرو، شکستگی شیشه جلوی آن به صورتی باشد که ترک بزرگی بر روی آن وجود داشته باشد و به رویت خریدار رسیده است، خریدار نمی‌تواند بعدا بگوید که این شکستگی را ندیده زیرا شکستگی شیشه به صورت عیان در جلوی چشمان وی بوده است.

ولی اگر ایرادی در موتور خودرو وجود داشته باشد و فروشنده از اعلام کردن این ایراد فنی، پرهیز کرده باشد و بعدا مشخص شود، خریدار می‌تواند با استناد 2 ماده قانونی گفته شده، دادخواست خود را در دادگاه‌ها یا مراجع صالح بررسی دیگر ابراز نماید.

بنابراین با استناد به این موضوع می‌توان اینطور عنوان کرد که اگر خریدار از مشکلی که در خودرو وجود داشته، مطلع باشد و به آن واقف باشد و با قبول کردن چنین مشکلی، اقدام به خرید نماید امکان شکایت از فروشنده وجود نخواهد داشت. البته خریدار می‌تواند پس از مشاهده مشکل، از خرید خودرو امتناع کند.

مرجع صالح رسیدگی به کلاهبرداری ماشین

برای اینکه روند بررسی به کلاهبرداری خودرو خود را آغاز کنید، باید در ابتدا در یکی از دفاتر خدمات قضایی حضور پیدا کرده و شکواییه خود را تنظیم نمایید.

مرجع صالح برای رسیدگی به کلاهبرداری‌های خودرو دادسراهای عمومی محل وقوع جرم (محل انجام معامله) هستند. روال معمول پیگیری این دسته از پرونده‌ها به شکل ذیل است:

  1. مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم شکواییه و شرح کامل شکایت خود
  2. دادسرا بعد از بازپرسی از متهم یا متهمین و همچنین بررسی دقیق تمامی مدارک، قرار را صادر کرده و به دادگاه ارجاع خواهد داد.
  3. در صورتی که بازپرس به این نتیجه برسد که جرمی اتفاق نیافتده است، در همین مرحله قرار منع تعقیب صادر شده و پرونده خاتمه یافته تلقی می‌شود. در صورتی که وجود جرم محرز شود، دادسرا قرار جلب صادر کرده و پرونده برای بررسی نهایی به دادگاه ارسال خواهد شد.
  4. این دست از پرونده‌ها باید در دادگاه‌های محل وقوع جرم بررسی شده و رسیدگی به جرم کلاهبرداری در حیطه وظایف دادگاه کیفری دو می‌باشد.
  5. دادگاه بعد از بررسی دقیق پرونده، مدارک، اظهارات شاکی و مشتکی عنه (کسی که از آن شکایت کردیم) و همچنین نظرات دادسرا و کارشناسان، رای خود را صادر خواهد کرد.

هزینه وکیل کلاهبرداری ماشین

همانطور که بالاتر خواندیم، تعداد روش‌های کلاهبرداری خودرو و ماشین زیاد و بسیار متنوع است. هر روز روش‌های جدید کلاهبرداری خودرو توسط کلاهبرداران ابداع شده و یک وکیل کلاهبرداری ماشین باید با اشراف کامل به قوانین و همچنین روش‌های کلاهبرداری بتواند بهترین شکواییه را تنظیم کرده و ارایه مدارک مختلف به دادسرا و دادگاه، عمل کلاهبرداری را به اثبات رسانده و حق موکل خود را بازپس بگیرد.

به دلیل همین پیچیدگی‌ها، باید در نظر داشت که تا زمانی که پرونده شما توسط وکیل خوانده نشود، نمی‌توان در مورد مدت زمان و جزییات پرونده اطلاعات بیشتری به دست آورد. به همین دلیل هزینه وکیل کلاهبرداری ماشین بعد از خواندن پرونده به شما در جلسه حضوری اعلام شده و سپس پیگیری‌های پرونده توسط وکیل آغاز خواهد شد.

نمونه رای کلاهبرداری ماشین

در رای زیر که برای یکی از پرونده‌های ما گرفته شده است، همانطور که مشاهده می‌فرمایید خودرویی به قیمت 500 میلیون تومان توسط متهم فروخته شده ولی در زمان تحویل وی متواری شده و از تحویل خودرو اجتناب کرده است. بعد از تحقیقات اولیه مشخص شد که خودرویی برای فروش وجود نداشته و کلاهبرداری صورت گرفته است.

دادگاه کیفری دو تهران

شعبه 105

دادنامه شماره 1234 مورخ 1402/02/23

شاکی: آقای/خانم ………….. فرزند ………….. به نشانی …………..

متهم: آقای/خانم ………….. فرزند ………….. به نشانی …………..

وکيل شاکی: آقای خلیل جمعه زاده

اتهام: کلاهبرداری

گردشکار:

در مورخ 1401/05/12، آقای ………….. (شاکی) با مراجعه به کلانتری 123 تهران، اعلام کرد که آقای ………….. (متهم) با وعده فروش یک دستگاه خودرو پژو 206 به قیمت 500 میلیون تومان، از وی کلاهبرداری کرده است.

شاکی مدعی است که متهم پس از دریافت مبلغ 500 میلیون تومان، نه تنها خودرو را به وی تحویل نداده، بلکه متواری شده است.

با توجه به شکایت شاکی، پرونده به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارجاع شد.

در جریان تحقیقات مقدماتی، متهم توسط مأموران پلیس دستگیر شد.

متهم در بازجویی ها به بزه انتسابی اقرار و مدعی شد که قصد کلاهبرداری از شاکی را نداشته است.

پس از تکمیل تحقیقات، پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری دو تهران ارسال شد.

دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده، اظهارات طرفین و نظر به اقرار صریح متهم به بزه انتسابی، شهادت شهود، وجود دلایل و قرائن کافی متهم را به اتهام کلاهبرداری به تحمل 5 سال حبس تعزیری و رد مال به مبلغ 500 میلیون تومان به نفع شاکی محکوم کرد. همچنین متهم به پرداخت جزای نقدی به میزان 10 میلیون تومان در حق صندوق دولت محکوم می شود. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه 105 دادگاه کیفری دو تهران

نمونه شکواییه کلاهبرداری ماشین

در ادامه نمونه‌ای از شکواییه‌های نوشته شده در مورد کلاهبرداری ماشین برای شما قرار داده شده است. توجه کنید که در بعضی از سایت‌ها به اشتباه از شکواییه با نام دادخواست کلاهبرداری ماشین یاد شده است که نام درست آن شکواییه است.

به: دادسرای عمومی و انقلاب تهران

از: آقای/خانم ………….. فرزند ………….. به نشانی …………..

موضوع: شکواییه کلاهبرداری

شرح:

اینجانب در مورخ 1402/02/23 قصد خرید یک دستگاه خودرو پژو 206 را داشتم. از طریق سایت دیوار با آگهی فروش یک دستگاه خودرو پژو 206 مدل 1398 به قیمت 500 میلیون تومان مواجه شدم. با تماس با صاحب آگهی، ایشان خود را آقای ………….. (متهم) معرفی نمودند.

پس از ملاقات با ایشان و بازدید از خودرو، ایشان مدعی شدند که سند خودرو در رهن بانک است و پس از دریافت مبلغ 500 میلیون تومان، سند را از رهن خارج و به نام من تنظیم خواهند کرد.

با اعتماد به ایشان، مبلغ 500 میلیون تومان را به حساب ایشان واریز کردم. اما پس از دریافت پول، نه تنها خودرو را به من تحویل ندادند، بلکه تلفن همراه خود را خاموش و متواری شدند.

دلایل و مستندات:

  • پرینت واریز وجه به حساب متهم
  • شهادت شهود
  • آگهی فروش خودرو در سایت دیوار

با توجه به مراتب فوق، تقاضای رسیدگی و صدور حکم جلب و تعقیب متهم و استرداد مبلغ 500 میلیون تومان به نفع اینجانب را دارم.

با احترام

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها