Search
Close this search box.

طلاق

12 . 02 . 1403

وکیل طلاق زن ناشزه

وکیل طلاق زن ناشزه کسی است که می‌تواند ناشزه بودن و عدم تمکین زن را اثبات کرده و روند طلاق را تسریع ببخشد.

نویسنده:

خلیل جمعه زاده

من خلیل جمعه زاده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با بیش از 8 سال سابقه فعالیت، تا به حال در بیش از 100 ها پرونده مالی و خانواده توانستم به موکلان خود کمک کنم.

نشر مقاله در:

دنبال کردن موکل یار

با عضویت در وبلاگ موکل یار ما را دنبال کنید و از آخرین و به روز ترین مقالات بهره مند شوید .

وکیل طلاق زن ناشزه کسی است که بتواند ناشزه بودن زن یعنی عدم تمکین وی را در دادگاه اثبات کرده و اجازه ازدواج مجدد یا طلاق مرد را از همسرش بگیرد.

وکیل طلاق به صورت کلی می‌تواند در تمامی دادگاه‌های طلاق به موکلین خود کمک کند تا بتوانند با سرعت بیشتری دادخواست خود را پیگیری و به سرانجام برسانند ولی طلاق زن ناشزه از جمله مواردی است که بهتر است توسط یک وکیل پایه یک دادگستری انجام شده تا با دقت و ظرافت دقیق‌تری انجام شود.

در این مطلب به طور کامل در مورد موضوع ناشزه بودن زن صحبت خواهیم کرد و در مورد جزییات این دسته از طلاق‌ها، اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

زن ناشزه کیست؟

طبق ماده 1102 قانون آیین دادرسی مدنی، زوجین پس از جاری شدن خطبه عقد نسبت به یکدیگر حقوق و تکالیفی دارند که دارای ضمانت قانونی می‌باشند.

همین که نکاح به طور صحت واقع شد، روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.

بنابراین در صورتی که زوجین پس از ازدواج حقوق یکدیگر را رعایت نکنند، می‌توانند از طریق قانون از همسر خود شکایت کرده و حقوق خود را دریافت نمایند. یکی از حقوقی که به مردان تعلق دارد و بعد از ازدواج بر عهده زن قرار می‌گیرد، تمکین یا همان برقراری رابطه جنسی در حد متعارف با همسر خود می‌باشد. در واقع زوجه موظف است در منزلی که مرد برای زندگی مشترک تهیه کرده است، حضور داشته باشد و خواسته های همسر خود را مبنی بر برقراری رابطه جنسی برآورده نماید.

در صورتی که زوجه بنا به دلایلی غیر موجه مرتکب عدم تمکین شود و با همسر خود رابطه زناشویی برقرار نکند، اصطلاحا به عنوان زن ناشزه شناخته می‌شود. در چنین شرایطی زوج می‌تواند با مراجعه به یک وکیل طلاق زن ناشزه، از همسر خود بابت عدم تمکین غیر قانونی و غیر شرعی شکایت کرده و وی را ملزم به تمکین نماید.

یکی از مباحثی که در رابطه با زن ناشزه مطرح است، چگونگی پرداخت حقوق مالی از جمله نفقه به زوجه می‌باشد. از آن جایی که لازمه پرداخت نفقه به زوجه، تمکین وی از همسر خود می‌باشد، در صورتی که زن ناشزه باشد، هیچ نفقه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد. البته در مورد نفقه، تمکین باید توسط زوجه هم به صورت خاص (برقراری رابطه جنسی) و هم به صورت عام صورت گرفته باشد. زوج می‌تواند با اثبات نشوز بودن زن (زنی که وظایف زناشویی خود را انجام نمی‌دهد)، از پرداخت نفقه معاف شود.

در این شرایط مرد با مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه طرح دعوای الزام به تمکین، می‌تواند حکم ناشزه بودن زوجه و عدم تمکین وی را دریافت و ادعای خود را ثابت کند.

پس از اثبات عدم تمکین زوجه، مرد می‌تواند به کمک وکیل طلاق زن ناشزه، به طور قانونی از دادگاه مجوز ازدواج مجدد را دریافت کند و یا این که از همسر خود جدا شود.

مصادیق ناشزه بودن زن

ناشزه بودن زن مصادیق دیگری بجز عدم تمکین رابطه جنسی نیز دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • عدم حضور و یا ترک بدون عذر موجه منزلی که مرد برای او تدارک دیده است.
  • اشتغال زوجه به کار و فعالیتی که با حیثیت و مصالح خانوادگی مرد در تعارض باشد و یا این که زوج رضایت به انجام آن کار توسط زوجه را نداشته باشد.
  • عدم رعایت تکالیف و وظایفی که پس از عقد بر عهده زوجه می‌باشد.

چنان‌چه حق تعیین محل سکونت به عنوان یکی از شروط ضمن عقد به زوجه داده شده باشد، زن می‌تواند بدون اجازه همسر خود منزل را ترک کند و این اقدام او به منزله عدم تمکین زوجه از زوج تلقی نمی‌شود.

شرایط طلاق زن ناشزه

زوج ( مرد ) می‌تواند پیش از مراجعه به دادگاه، از طریق اظهارنامه عدم تمکین، از زوجه بخواهد که وی را تمکین کند. طبق این اظهارنامه، مهلتی به زوجه داده می‌شود تا به وظایف شرعی و قانونی خود عمل کند. در صورتی که زوجه حاضر به تمکین نشود، مرد می‌تواند به دادگاه مراجعه کند. به این ترتیب در مرحله اول طلاق زن ناشزه، مرد باید با مراجعه به دادگاه دادخواست رسیدگی به عدم تمکین زوجه را ارائه دهد. حضور یک وکیل طلاق زن ناشزه در تمامی مراحل دادگاه، می‌تواند ضمن راهنمایی زوج در این زمینه، مراحل طلاق را با سرعت بیشتری پیش ببرد.

سپس دادگاه با بررسی دادخواست، حکم ناشزه بودن زوجه را صادر می‌کند. البته در صورت اعتراض زوجه به این حکم، وی می‌تواند از دادخواست همسر خود شکایت کند و به دادگاه درخواست تجدید نظر دهد. در صورتی که زوجه همچنان حاضر به تمکین همسر خود نشود، مرد می‌تواند برای طرح دعاوی دیگر نیز از این حکم استفاده کند. به این ترتیب امکان طلاق زن ناشزه و یا ازدواج مجدد برای مرد فراهم می‌شود. بر خلاف نفقه که به زن ناشزه تعلق نمی‌گیرد، مهریه به طور کامل باید به زوجه پرداخت شود. به عبارت دیگر، ناشزه بودن زوجه، او را از دریافت مهریه محروم نمی‌کند.

شروع یک مشاوره با وکلای حرفه ای موکل یار

مشاوره حقوقی تضمینی متخصص پایه یک دادگستری ارائه مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین و تضمینی در موکل یار

مشاوره تلفنی

پاسخگویی 8 صبح الی 8 شب

تنها با یک کلیک با ما تماس بگیرید !

تفاوت تمکین و نشوز

تمکین و نشوز هر دو اشاره به معنای عدم انجام تکالیف و تعهدات زناشویی می‌باشند. نکته قابل توجه این است که هر نشوزی، عدم تمکین است، در حالی که هر عدم تمکینی به معنای نشوز نمی‌باشد؛ مانند استفاده از حق حبس.

برای مثال در صورتی که زوجه قبل از عروسی، از همسر خود تمکین نکند و حاضر به برقراری رابطه جنسی با زوج نشود، اگر چه مرتکب عدم تمکین شده است ولی این عدم تمکین به معنای ناشزه بودن وی نیست. ناشزه به معنای عدم تمکین زوجه بدون دلیل قانونی و شرعی می‌باشد، در حالی که ممکن است در برخی موارد عدم تمکین دارای دلیل و وجاهت شرعی و قانونی بوده و زن ناشزه محسوب نشود. عدم تمکین زوجه در شرایط زیر وجه قانونی و شرعی دارد:

  • زمانی که زوجه به یک سفر واجب مانند حج تمتع مشرف شده باشد.
  • زمانی که محل زندگی زوجین از نظر زوجه مناسب نبوده و با انتظارات و تفاهمات پیش از ازدواج تفاوت دارد.
  • بیماری زن؛ به طوری که رابطه جنسی باعث تشدید آن و یا به تعویق افتادن درمان آن شود.
  • عادت ماهیانه زوجه
  • ترس از ضرر جسمی، جانی، شرافتی و مالی
  • بیماری واگیر دار زوج مانند ایدز
  • درمان در خارج از کشور به تجویز پزشک

زن ناشزه بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد؟

ممکن است این سوال برای افراد پیش آید که یک زن ناشزه چه مدت پس از عدم تمکین می‌تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه تحویل دهد و از همسر خود جدا شود؟

با توجه به این که طبق قانون ایران، حق طلاق با مرد است، زن ناشزه تنها در صورتی که حق طلاق را قبلا از همسر خود دریافت کرده باشد و یا این که بتواند عسر و حرج زندگی خود را به دادگاه ثابت کند، می‎‌تواند به دادگاه درخواست طلاق دهد. در غیر این صورت باید پس از کسب رضایت همسر خود، اقدام به طلاق توافقی نماید. بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی را برای پاسخ به این سوال در نظر گرفت. اگر زوجه حاضر به بذل بخشی یا کل مهریه خود شود، می‌تواند زمان طلاق از زوج را سریع‌تر و مراحل آن را آسان‌تر نماید.

هزینه وکالت طلاق زن ناشزه

هزینه وکیل طلاق زن ناشزه بستگی به پیچیدگی‌های پرونده و شرایطی دارد که پرونده شما دارد. در جلسه اول مشاوره شما با وکیل و بعد از خواندن پرونده شما توسط وکیل، به شما هزینه حدودی و همچنین مدت زمان طول کشیدن پرونده تا رسیدن به حکم دادگاه اعلام خواهد شد.

روند پرداخت به صورت توافقی است و می‌تواند به صورت یک جا یا در چند بخش باشد که در جلسه مشاوره در مورد آن نیز صحبت خواهد شد.

نمونه دادخواست طلاق زن ناشزه

خواهان: محمدرضا………………ف موسی به ادرس تهران- همت غرب- کبیری طامه-…………
خوانده: زهرا ……………………… تهران- اشرفی اصفهانی- خیابان 22 بهمن خیابان مهستان……………
تعیین خواسته و بهای آن: صدور گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج
دلایل و منضمات: 1ـ سند ازدواج شماره ………… مورخ 3/11/52 دفتر رسمی ازدواج شماره 140 تهران
2ـ شناسنامه و کارت ملی به شماره …………………… مورخ 20/11/1329
شرح دادخواست:
ریاست محترم دادگاه خانواده:
احتراما به استحضار میرساند به موجب سند ازدواج که تصویر آن پیوست دادخواست تقدیم گردید. در تاریخ 3/11/52 با خوانده ازدواج نموده که حاصل این ازدواج دو پسر و یک دختر می باشد و در حال حاضر به دلیل سوء رفتار زوجه و عدم تمکین وی قادر به ادامه زندگی مشترک نمی باشم لذا صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق مورد استدعاست.
با تشکر

نمونه رای طلاق ناشزه

در خصوص دعوای آقای محمد رضا ………………….. بطرفیت خانم زهرا ………………………….. دایر به صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق به شرح دادخواست تقدیمی به دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و رونوشت مصدق عقدنامه و اظهارات طرفین دعوی، رابطه زوجیت دایم بین زوجین پرونده را محرز دانسته، نظر به اینکه زوج اصرار بر طلاق دارد و مساعی دادگاه و داوران نیز در جهت اصلاح ذات البین موثر واقع نگردیده و خوانده نیز دلیل و مدرکی بر رد دعوی اقامه نکرده، اعلام داشته خواستار حقوق قانونی خود است با قبول خواسته خواهان به استناد م 1133 ق. م و مواد 24-26-29-31-34-37و 38 قانون حمایت خانواده، مبادرت به صدور گواهی عدم امکان سازش نموده و زوج می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق همسر خویش را مطلقه به طلاق باین نماید. زوجه یائسه بوده و فرزندان مشترک کبیر هستند طبق رسید مدرکیه، مهریه زوجه پرداخت شده و در خصوص اجرت المثل حکم صادر شده و نفقه وی رد شده و جهیزیه ادعایی ندارد، احراز شرایط صحت اجرای صیغه طلاق بر عهده مجری آن بوده مهلت اعتبار گواهی از تاریخ قطعیت آن سه ماه است، رای صادره حضوری بوده و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان می باشد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها